Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2006 19:42

"Люблю ковбойський стиль"

  Ірма Вітовська з Дмитром Лалєнковим у Києві на зйомках телесеріалу ”Леся+Рома”
Ірма Вітовська з Дмитром Лалєнковим у Києві на зйомках телесеріалу ”Леся+Рома”

До вистави у столичному Молодому театрі більше години. Зірка телесеріалу "Леся+Рома" Ірма Вітовська, 32 роки, виходить у коридор, бадьоро наспівуючи. Ми йдемо у її гримерку "на п"ятьох". Там — великі дзеркала, кілька стільців і два коричневі дивани.

— Ви не могли б вийти: нам треба поговорити, — мило просить Ірма молоду колегу, яка гримується. Потім бере цигарку, кудись іде, за хвилину повертається із запальничкою і сідає ближче до вікна.

Завжди співаєте? — цікавлюся.

— Так, дуже часто, — підтверджує Ірма. — На кухні, у ванній. Колись я вчилася у Львові, в музичному інституті, — затягується тонкою сигаретою. — Мріяла стати археологом, але провалилася на іспитах. Потім за компанію з подругою спробувала в музінститут на акторський, і мене прийняли! Та, купаючись у гірській річці, втратила слух. Смішно вийшло: глуха студентка музичного інституту.

Де цікавіше: в театрі чи на телебаченні?

— Театр — це дуже важливо,— запалює Ірма нову цигарку. — Через спектаклі я навіть відмовилася від головної ролі в португальському фільмі, робоча назва — "Проникнення". Це стрічка про українську жінку, яка їде до чоловіка на заробітках у Лісабоні. Але в цьому фільмі я знялася! — хвалиться. — Тільки зіграла не головну героїню, а її подружку.

Забігла до автосалону — побачила джипик "Сузукі Вітара" — і все

Є у вас пристрасні прихильники?

— Кожна молода акторка має кілька відданих фанатів, — розповідає. — На вистави ходять, чекають біля входу, квіти дарують. За мною з будинку навпроти гримерки спостерігав якийсь чоловік, із оптичними приладами, — показує на зашторені вікна. — Довелося повісити штори.

Чоловік не ревнує?

— Та ні, у нас акторська родина — ми це розуміємо. Одружилися ми два роки тому, а доти кілька років жили разом. За рік-два заведемо дитину. Час іде — пора вже, — зітхає. — А то все робота й робота...

Відпочивати вдається?

— Відпочиваю з чоловіком і друзями — узимку в Карпатах, влітку в Криму. Як усі галичани, з дитинства хворію на гірські лижі. Як не дивно, ніколи не травмувалася, — тричі стукає по столику. — Цього року побувала в Єгипті — там знімали продовження серіалу "Леся+Рома". Теж непогано.

Готувати вмієте?

— Умію, але не люблю, — каже трішки винувато. — Умію робити традиційний польський суп "живєц" — на копчених ковбасках.

А вдягаєтеся у кого?

— Одяг купую під настрій. "Резервд" — це моє, і "Moнтон". Але найбільше люблю ковбойський стиль — шкіряні речі з хутряними елементами. Ось таке,— показує на коротку курточку з хутровим ковнірцем на стільці. — Часу відвідувати покази не маю. Але я знайома з Вікторією Гресь, вона робила костюми для нашого театру. Головне — щоб душа лежала. Я довго вибирала собі машину. Хотіла джип — невеличкий, міський, але джип. Уже знайшла інше авто — дамський "Фольксваґен", уже збиралася купити, лишилося лише гроші занести. Але забігла до автосалону — побачила джипик "Сузукі Вітара" — і все.

Сваримося, але до бійок іще не доходило

У рекламі знімаєтеся?

— Ще студенткою у Львові стала обличчям торгової марки, яка спеціалізується на жіночих засобах гігієни. А ще озвучую мультфільми, приміром "Злидні". Лала з легендарних "Телепузиків" — це теж я. Не хочу бути заручницею одного образу. Знялася у фільмі "Между первой и второй" — з Борисом Барським та Іллею Ноябрьовим.

Багато заробляєте?

— Себе забезпечую. До того ж, "учу" на журналістиці молодшу сестру.

У чому секрет успіху серіалу "Леся+Рома"?

— А все тому, — каже голосом своєї героїні, — що Дмитро Лалєнков — з Донбасу, а я — із Західної України. Ця ментальна відмінність помітна, але наші герої знаходять спільну мову. Зрештою, ми кохаємо одне одного.

Які у вас стосунки поза сценою?

— Дружньо-братські, — запевняє. — Ми все обговорюємо, буває, сваримося, але до бійок іще не доходило.

Леся з Ромою одружаться?

— Це таємниця — слідкуйте за сюжетом.

1974 — народилася в Івано-Франківську
1994 — вступила до Львівського музінституту на "акторську майстерність"
1998 — Молодий театр
2001 — номінація на "Київську пектораль" за роль Русалоньки
2004 — зйомки у фільмі "Залізна сотня"
2005 — Леся в серіалі "Леся+Рома"
2006 — номінація "Акторський талант" на "Бест юкрейніан евордс"

Зараз ви читаєте новину «"Люблю ковбойський стиль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути