Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 00:45

Ляшко і Куровський рятують лікарні від закриття

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект народних депутатів Івана Куровського та Олега Ляшка про мораторій на ліквідацію і реорганізацію медичних закладів.

За останній час закрили сотні лікарень, амбулаторій, пологових будинків. Ця проблема торкнулася всіх областей України. Мільйони громадян позбавили права на медичне забезпечення. Як їм жити далі, якщо вони навіть пролікуватися не можуть? А скільки людей померли, не доїхавши до лікарні. Чомусь чиновники цей відвертий геноцид українського народу називають "медичною реформою".

Здавалося б, ця проблема мала перейняти всіх народних депутатів. Однак найбільш дієвими виявилися Олег Ляшко та Іван Куровський — народні обранці, які всерйоз цікавляться бідами простих українців. Їм болить те, що люди помирають або стають інвалідами через те, що вчасно не отримали медичне забезпечення.

— Закривати лікарні не можна в жодному випадку, — вважає Іван Куровський. — Я зустрічаюся з багатьма людьми. Вони плачуть, що повинні їхати в райцентр за 50 кілометрів, бо амбулаторію в їхньому селі закрили. А часто закривають навіть районні лікарні. Хочу нагадати, що це пряме порушення 49-ї статті Конституції. Тому ми з Олегом Ляшком вирішили зробити все можливе і неможливе, щоб припинити закриття медичних закладів та відродити ті лікувальні установи, які вже, на жаль, були закриті.

Ще у лютому цього року зареєстрували відповідний проект закону Ляшка — Куровського про мораторій на ліквідацію і реорганізацію медичних закладів. Кілька місяців зусиль, безліч переговорів, регулярні виступи на погоджувальній раді з вимогою якнайшвидше поставити це питання на голосування — і нарешті, 17 травня, законопроект про мораторій потрапив у порядок денний Верховної Ради.

— Шановні депутати, на вас дивляться мільйони людей, і від вас залежить жити їм чи вмерти, — говорить лідер Радикальної партії Олег Ляшко з парламентської трибуни. — Чиновникам наші українські медичні заклади не потрібні! Вони їздять лікуватися у Феофанію або за кордон, у них на це є гроші. А у простих людей грошей нема, і їхніми болячками хотіли знехтувати. Позбавляючи права на медичне забезпечення — влада позбавляє людей права на життя.

Після ефектного виступу Ляшка у сесійній залі парламенту відбулося голосування. Проект закону в першому читанні підтримали 290 народних депутатів. Це перемога не тільки Куровського й Ляшка, а і нас, простих людей, адже завдяки праці воістину народних депутатів у нас з'явився шанс прожити більше років.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко і Куровський рятують лікарні від закриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути