пʼятниця, 19 травня 2017 05:45

Леонідові Кравчуку прооперували серце

Екс-президенту України 83-річному Леонідові Кравчуку зробили безкровну операцію на серці. 16 травня її провели в київській лікарні "Центр серця". Зараз почувається добре.

Кравчуку поставити чотири стенти — циліндричні конструкції для нормалізації кровообігу.

— Інформація про мій поганий стан перебільшена. Лікарі спеціальною апаратурою через артерію на руці заходять до серця, прибираючи бляшки, і ставлять там стенти. Поставили — і все, я ходжу. Не було наркозу. Я бачив на екранах, як це все відбувається на судинах, — каже Леонід Макарович.

До цього на самопочуття не скаржився. На плановому огляді в лікарні "Феофанія" йому порадили перевірити серце. У судинах виявили бляшки.

Леонід Макарович із дружиною живуть у Кончі-Заспі під Києвом. Мають сина 56-річного Олександра. Він займається сільськогосподарським бізнесом. Кравчук тримає вівчарку Жака і дворнягу Марту. Очолює громадську організацію "Рух за Україну в НАТО". Президент товариства "Україна — Китай" і фонду "Перспективна Україна".

Після окупації Криму запропонував ізолювати Росію й припинити переговори з бойовиками. Критикував переговорний процес у Мінському форматі через неефективність.

Зараз ви читаєте новину «Леонідові Кравчуку прооперували серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути