Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2007 17:13

Леонід Кучма заздрив Лері Вінну

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Лері Вінн (праворуч) зі звукорежисером Володимиром Бебешком і продюсером і чоловіком співачки Таїсії Повалій Ігорем Ліхутою в київському ”Плеже-кафе” на ”Караоке-рингу”
Лері Вінн (праворуч) зі звукорежисером Володимиром Бебешком і продюсером і чоловіком співачки Таїсії Повалій Ігорем Ліхутою в київському ”Плеже-кафе” на ”Караоке-рингу”

Із 44-річним співаком Лері Вінном зустрічаємося в київському ресторані "Ніка". Прес-аташе Тетяна Руденко просить не називати співака справжнім ім"ям. Насправді Лері Вінна звати Валерій, а реальне прізвище — Дятлов. Співак запізнюється на 15 хвилин.

— Попал в пробку, — каже Тетяна. Просить розмовляти російською, бо Лері Вінну так легше відповідати.

Співак під"їжджає на автомобілі "Пежо-307". Не вітаючись, сідає за столик.

— Спать хочется, — позіхає. Дівчина закурює тонку цигарку "Воґ". Лері Вінн підсуває до неї скляну попільничку.

— От я не курив ніколи, — каже. — Хоч зранку біля школи старшокласники пропонували сигарети. Я навчався в елітній вінницькій школі N2. Мав однокласника Гришу — великого такого, на рік старшого. Якось він загнав мене в куток. Там стояло відро з брудною ганчіркою. Я пожбурив у нього. Йому обмотало шию, Гриша почав задихатися. Мене відсторонили від школи на тиждень.

Офіціантка приносить чай. Співак кидає в чашку п"ять шматочків цукру. Розмішує мідною ложечкою. Каже, що до Києва його 1997 року перетягнув співак Віктор Павлік.

— Він повернувся зі свого турецького вигнання. Тернопільська група "Анна-Марія", в якій Павлік співав, розпалася. Сиділи якось у мене вдома на кухні. Вітя питає: "Братику, що далі робити?". "Київ треба ломити, чувак", — кажу я. Увечері наступного дня Вітя телефонує. Каже, що позичив грошей, зняв на півроку квартиру й чекає на мене в Києві. За два місяці я приїхав. Три тижні пожив у Павліка, а тоді сказав: "Поки ми з тобою ще розмовляємо, пора роз"їжджатися". І зняв окрему квартиру.

З Назарбаєвим співали дуетом. Після цього я нічого не боюся

Зараз Лері Вінн має своє житло на Оболоні. Його дружина, 31-річна Ксенія, тримає власне агентство "Хеппі піпл" ("Щасливі люди") — організовує корпоративні вечірки. У Ксенії та Валерія підростає 8-річна донька Поліна.

Ксенія молодша за чоловіка на 13 років. Батьки не схвалювали їхнього шлюбу.

— У мене була погана репутація, — пояснює Валерій. — Бабник я був. Дівчат до Ксенії мав багато. Якось намагався всіх пригадати, дійшов до тисячі й збився.

— Кажуть, ви товаришуєте з екс-президентом Леонідом Кучмою?

— Леонід Данилович дуже компанійський, — розказує співак. — Він непогано грає на гітарі. Але лише на семиструнній. На одній із новорічних вечірок йому принесли шестиструнну. Він побринчав і каже: "Що за фігня така?". А я був поряд, швидко настроїв інструмент. Потім узяв другу гітару і підіграв йому кілька пісень. Кучмі це сподобалося, каже мені: "О, артист, тебе як звати?". Я назвався.

Каже, що після знайомства з Кучмою його стали запрошувати на концерти, вечірки.

— Приносять Леоніду Даниловичу на стіл список артистів, а він питає: "Де Лері Вінн?". Пояснюють, що формат не той. А він: "З ким я на гітарі гратиму?".

Пригадує, як 2001-го його запросили на зустріч Леоніда Кучми з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим у Заліссі під Києвом.

— До сьомої ранку ми утрьох квасили, — сміється. — Назарбаєв мене запитав, які пісні українські знаю. А він сам знає нашу культуру дуже добре. Ми з ним співали дуетом. Потім кажу Кучмі: "Данілич, може, ви з нами?". А він: "Нє, Валєрчик, сьогодні ви з нашим гостем співаєте". Я після того випадку сказав, що більше нічого в житті не боюся.

Офіціантка приносить рахунок. Лері Вінн довго шукає у гаманці картку на знижку. Не знаходить, залишає 11 грн на чай.

— А ще колись виступав у Криму, де теж був Кучма, — розповідає біля виходу. — Було літо, спека жахлива. Я взув босоніжки. Кучма підійшов і каже: "Добре вам, артистам. От перестану бути президентом, ходитиму лише в босоніжках".

1962, 17 жовтня — Валерій Дятлов народився у Дніпропетровську; згодом сім"я переїхала до Вінниці
1984 — закінчив у Вінниці Політехнічний інститут
1993 — закінчив Вінницьке музучилище
1994 — узяв псевдонім Лері Вінн
1997 — переїхав до Києва
1999 — одружився з Ксенією, народилася донька Поліна; отримав звання заслуженого артиста України

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кучма заздрив Лері Вінну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути