понеділок, 30 березня 2009 16:07

Лайма Вайкуле хоче всиновити дитину
5

Лайма Вайкуле каже, що ненавидить сукні та спідниці. Речі купує переважно в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Фото 2007-го
Фото: фото: ІТАР-ТАРС
Лайма Вайкуле 1991-го перенесла рак. За два роки випустила альбом ”Танго”. Фото 1992 року
Композитора Раймонда Паулса співачка називає ”хрещеним батьком” на естраді. 1986-го він написав їй першу пісню ”Еще не вечер”
Із продюсером Андрієм Латковським співачка живе в цивільному шлюбі
1986-го Вайкуле заспівала з Валерієм Леонтьєвим пісню ”Вернисаж”. Кажуть, недавно Леонтьєв порадив Вайкуле свого пластичного хірурга

— У меня традиция — не отмечать дни рождения. Не хочу думать о возрасте, — каже співачка Лайма Вайкуле. 31 березня їй виповнилося 55 років. Вона влаштувала закриту вечірку для найближчих друзів. Попросила їх нічого не дарувати.

— Подарки мне безразличны. Когда гости идут с цветами и подарками — это такой стресс!

Лайма Вайкуле народилася в місті Цесіс у Латвії. Батько Станіслав працював на заводі, мати Яніна була директоркою магазину. Дівчинка мріяла стати хірургом. Коли в першому класі вчителька порадила купити їй піаніно, Лайма влаштувала скандал.

— Якщо щось було не по-моєму, втікала з дому. Бачила у фільмах про війну, що речі треба збирати в хустину й рушати з вузликом. Я так і зробила. Потім ховалася за будинком, доки не знайдуть.

1957-го родина переїхала до Риги. Вайкуле вступила до медучилища, але пішла з другого курсу. У 15 років стала солісткою Ризького оркестру радіо і телебачення, яким керував композитор Раймонд Паулс. Відтоді називає його своїм "хрещеним батьком". Він написав її хіти "Еще не вечер", "Вернисаж", "Я вышла на Пикадилли".

1991-го в співачки виявили рак грудей. Її успішно прооперували в Америці.

— Якби не Андрій, я не справилася би, — каже Вайкуле про цивільного чоловіка, продюсера Андрія Латковського. Вони познайомилися на дискотеці, коли їй було 16. Латковський грав на бас-гітарі.

— Андрій тоді втік від мами, щоб бути самостійнішим. Ми зійшлися якось випадково. Він заборонив мені готувати і прати. Сказав: "Не хочу, чтобы ты портила свои красивые руки". Із його мамою знайшла спільну мову тільки тому, що не лізла в домашнє господарство. Я й зараз не готую. Найбільше, що можу, — зварити каву.

Одружуватися співачка не хоче. Три роки тому вони з Латковським оголосили, що таємно повінчалися в Лас-Вегасі. Згодом зізналися, що пожартували.

— Мене не лякає штамп у паспорті. Але вся ця весільна процедура — не моє! — каже Лайма. Дітей у неї немає. — Навіть у 55 років ця тема для мене не закрита. Зрештою, дитину можна всиновити.

Вайкуле закидають, що надміру захоплюється пластичними операціями. Вона заперечує, що робила бодай одну. Співачка має в Ризі власний салон краси "Лайма-Люкс". Окрім квартир у столиці Латвії та Москві, купила будинок у Юрмалі. Там живуть її два американські бульдоги — Фейрі та Джин.

Зараз ви читаєте новину «Лайма Вайкуле хоче всиновити дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути