середа, 30 грудня 2020 05:51

Квартира Романа Віктюка перейде його сестрам

Автор: KOR.ILL.IN.UA
  Роман Віктюк помер у Москві від ускладнень коронавірусу. Його поховали у Львові в родинному склепі. Про це просив перед смертю
Роман Віктюк помер у Москві від ускладнень коронавірусу. Його поховали у Львові в родинному склепі. Про це просив перед смертю

Три години у львівському Першому театрі тривало прощання з режисером Романом ВІКТЮКОМ, 84 роки. Його поховали на Личаківському цвинтарі в родинному склепі поряд з батьками.

Віктюк помер у Москві. Кілька років боровся з раком. Восени захворів на коронавірус. Хвороба дала ускладнення, що спричинили інфаркт.

— Перед смертю дядько заповів, щоб його поховали у Львові поряд із рідними. Ми виконали його останню волю, — говорить племінниця Катерина Віктюк.

Роман Григорович родом зі Львова. Навчався у Всесоюзному інституті театрального мистецтва в Москві. 1991 року створив там Театр Романа Віктюка. Став режисером понад 250 вистав. Був народним артистом України та Росії. Власної сім'ї не мав.

— В молодости у меня был роман с Виктюком, — говорить російська актриса 85-річна Валентина Тализіна. — Його не цікавило нічого, крім театру, неба і людей. Великих статків не мав. Грошей ніколи не відкладав. Мав пристрасть — дуже любив піджаки. Витрачав на них майже все зароблене. Жив в елітній квартирі в центрі Москви. Заповіту не залишив. Помешкання перейде у спадок двом його сестрам, які живуть у Львові.

— Роман Віктюк був все­світньо відомий режисер. Всюди при нагоді наголошував, що він — саме український творець. Таким чином про нашу державу дізнавалися інші й починали цінувати українську культуру, — каже режисер 63-річний Сергій Проскурня.

Театр Романа Віктюка в Москві продовжує працювати. Його новим художнім керівником призначили московського режисера 34-річного Дениса Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Квартира Романа Віктюка перейде його сестрам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути