Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2011 06:00

Кумам не можна одружуватися

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

"Мій син Сашко — спокійний і роботящий, — пише Олена Василівна, 53 роки, із Вінниці. — За що не візьметься, усе до ладу доведе. Спиртним не зловживає. Та ніяк не може зжитися з жінками. Уже з трьома сходився, але йому не таланить. Від першої жінки має доньку, але вони рідко бачаться. Він ходить постійно насуплений, зі мною говорити не хоче. Коли вже він свою сім'ю створить, щоб я за нього пораділа?".

Лист коментує біоенергетик 44-річна Лілія Хасапєтова з Кривого Рогу на Дніпропетровщині.

— Син одружиться до кінця року, — розглядає на паспортному фото чоловіка в синій сорочці. — Бачу біля нього світлорусу жінку, яка його любить. Якщо побереться з нею, житимуть разом до кінця своїх днів. Бачу в їхній сім'ї любов і достаток. Незабаром син змінить роботу. Це посприяє кар'єрному росту.

"Я полюбила хлопця, з яким торік восени хрестили мою племінницю, — розповідає в листі львів'янка 22-річна Наталя. — Він теж мене кохає. Почали зустрічатися перед Новим роком. Підходимо одне одному. Ще жодного разу не сварилися. Але наші батьки не дозволяють нам одружуватися. Кажуть, кумам не можна. На хрестинах вони зрікаються одне одного".

Лілія Ернестівна розглядає фото Наталі та її хлопця Юрія. Пара обіймається, дівчина тримає в руках букет ромашок.

— Куми не можуть одружуватися одне з одним, бо вони під час хрестин зрікаються одне одного. Але в цьому питанні святі отці не одностайні. Одні називають це гріхом. Інші кажуть, що Священний синод 1837 року скасував цю норму як сумнівну. Є повір'я: якщо куми поберуться, то хрещеники не зможуть знайти собі пари, можуть усе життя почуватися самотніми, будуть схильні до нервових зривів. Перехрещувати дитину не можна. Згадайте слова з молитви "Вірую": "Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів".

"Нашу сім'ю постійно переслідують невдачі, — пише 42-річна Антоніна Вікторівна з Полтави. — Ми всі працюємо. Ніхто не п'є, маємо велике домашнє підсобне господарство, городи. Сусіди думають, що в нас грошей кури не клюють. А все зовсім інакше. Як тільки здаємо скотину на забій — ціна на м'ясо падає. Ми навіть не повертаємо вкладених грошей. Якщо удачно здаємо, то вдома щось обов'язково стається — хтось боліє або ламається техніка. Як тільки на обрії з'являються гроші — збитки нагрянуть удвічі більші. Купили синові у кредит вантажну машину. Вона почала приносити прибутки. Тільки назбирали, щоб кредит погасити, машина зламалася. Я у відчаї".

Вкладає у конверт свою світлину з сином і чоловіком.

— Сім'я має збитки через заздрощі сусідів. Через те гроші з сімейного бюджету йдуть за водою. Білої заздрості не буває. Заздрять усі без винятку. Це часто призводить до сварок, хвороб чи втрати великої суми грошей і в тих, хто заздрить, і в тих, кому заздрять. Молитва — це єдиний спосіб захистити себе від негативного впливу. Треба освятити квартиру. На горищі або над вхідними дверима повісити освячений у церкві букет із квітів, макових головок, колосків. Його святять на Маковія та Спаса.

"Маю четверо дітей, — пише черкаска 51-річна Валентина Григорівна. — Із першим чоловіком прожила 20 років. Розлучилися. Біс мене попутав: зійшлася з іншим, у якого теж четверо дітей. Дружина вмерла, а він страшно пив. Думала, уговорю його і пить перестане. На чотири роки зав'язав, але його дочки від рук відбилися, понагулювали дітей від жонатих чоловіків. Він почав нервувати і знову пішов у запої. Не знаю, що далі робити: розлучатися чи продовжувати з ним мучитися".

Розглядає паспортні фото Валентини та її чоловіка Андрія. Кладе на них долоні.

— Коли жінки запитують у мене, чи варто їм розлучатися, раджу не поспішати з цим. Найчастіше вдруге вони вийдуть заміж за точну копію свого попереднього чоловіка. Він може відрізнятися ззовні, але матиме подібний характер і звички. Чоловік продовжуватиме випивати. Від алкоголізму його потрібно лікувати. Навколо вас бачу ще двох мужчин. Чи будете ви з ними щасливою, не можу сказати. Намагайтеся зберегти сім'ю. Без вас за чоловіком нікому буде наглянути. Діти одразу ж відвернуться від нього.

Зараз ви читаєте новину «Кумам не можна одружуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути