Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2016 06:10

Костянтин Руснак два тижні лежав мертвий

1 липня у селі Старий Вовчинець Глибоцького району Чернівецької області попрощалися із бійцем АТО Костянтином Руснаком, 50 років.

— Його знайшли мертвим 28 липня в покинутому приміщенні колгоспної контори, — розповідає односельчанка покійного, імені не називає. — Ніяких слідів насильницької смерті на тілі не було. Лежав собі, рука в кишені. Може, серце прихопило чи який осколок у тілі був, бо пройшов страшне пекло на війні. Ми поки не знаємо, чого помер. На здоров'я не скаржився і не випивав. Його в селі бачили востаннє два тижні тому. Ніхто не кинувся шукати. Думали, він до жіночки якої пристав, у неї й залишився. Кажуть, що пролежав два тижні мертвий.

Костянтин Руснак із багатодітної сім'ї. Мав ще 13 братів і сестер. Після школи пішов до армії. Там залишився після закінчення строкової служби. Мав звання старшого лейтенанта. Повернувся в село, одружився із Вірою Панчук. У них народилася донька Крістіна. Зараз їй 15 років, навчається у Чернівецькому військово-спортивному ліцеї.

— Довго вони разом не прожили. Щось не склалося, розлучилися, — каже старововчинецький сільський голова Петро Остафійчук, 50 років. — Жив то в сестри, то у брата. Працював на пилорамі і на якійсь фірмі різноробочим. У третю хвилю мобілізації пішов у АТО. Не ховався, навпаки радів, що захищатиме країну. Виходив з-під Дебальцевого, коли його оточили. Мав поранення й контузію. Його направили в частину в Рівне, звідти — у шпиталь. Потім був ще у кількох госпіталях. Мав серйозну травму хребта, його трохи скрутило. Півроку тому Костянтина демобілізували, повернувся додому. Став у центр зайнятості. Всі гроші, які отримував, віддавав дитині. Казав, що собі заробить.

Військовослужбовця поховали на сільському цвинтарі під залпи салюту. Провести його в останню путь прийшли рідні, друзі та бойові побратими.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Руснак два тижні лежав мертвий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути