Ексклюзиви
середа, 30 червня 2010 00:00

Кондитер намалював шоколадом Майкла Джексона

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо намалював портрет Майкла Джексона на шоколадному торті. Вага кондитерського виробу — майже 34 кілограми. Його виставили на продаж у супермаркеті ”Дастор”
Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо намалював портрет Майкла Джексона на шоколадному торті. Вага кондитерського виробу — майже 34 кілограми. Його виставили на продаж у супермаркеті ”Дастор”

Кондитер 32-річний Валентин Штефаньо з Ужгорода до роковини смерті Майкла Джексона намалював артиста на шоколадному торті. Виріб виставив у супермаркеті "Дастор" на вул. Собранецькій.

Валентин працює у власній кондитерській на вул. Можайського в Ужгороді. Зустрічає в білому халаті та ковпаку. Заходимо в цех.

На столі лежить шоколадне полотно. Поряд до дерев"яного мольберта прикріплений паперовий плакат із зображенням Джексона. Штефаньо працює пензлем і чорним шоколадом. Домальовує руку артиста.

— Джексон — мій кумир, — каже, не піднімаючи голови. — Захоплювався ним із дитинства. Років у 11 купив ось цей портрет, — показує на папір. — Це був найпопулярніший плакат з альбому "Бед". Тоді ж вирішив перемалювати Майкла на двері однієї з кімнат квартири. Купив для цього банку емалі. Уночі, як хтось виходив у туалет і натискав на вмикач, світло падало прямо на Джексона. Складалося враження, що серед коридору стоїть жива людина. Мама місяць шарахалася.

Торт повністю виготовлений із шоколаду. Нижня, більша частина, з чорного, верхня з білого.

— Розміри торта 120 на 80 сантиметрів, — каже Валентин. Умочує пензель у миску із темно-коричневою сумішшю. — Зверху я вирішив намалювати співака чорним шоколадом. Для цього переніс його портрет на великий папір, вирізав трафарет і наніс легкі контури на шоколадне полотно. Тепер замальовую все чорним.

Шоколадне полотно стоятиме в супермаркеті "Дастор" кілька днів.

Вартує цей торт 3,5 тисячі гривень. Це дорогий французький шоколад

— Якщо його хтось купить, гроші передамо дітям, хворим на лейкемію. Вартує цей торт 3,5 тисячі гривень. Це дорогий французький шоколад. Якщо не куплять, то добре буде, як до полотна просто принесуть букет із червоних гвоздик. Бо з Майкла Джексона може брати приклад кожен житель планети. Він робив багато добра.

Вага торта 33,8 кг.

Валентин Штефаньо час від часу вигадує незвичайні торти. Торік перед Великоднем створив шоколадне яйце, яке потрапило до Книги рекордів України. Напередодні нового року випік 20-кілограмову шоколадну ялину, прикрашену невеликими Ейфелевими вежами.

2006-го Валентин Штефаньо спік для нареченої весільну сукню із 1,5 тис. заварних тістечок. Плаття заважило 10 кг.

Кондитерський портрет майстер робить уперше.

Зараз ви читаєте новину «Кондитер намалював шоколадом Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути