Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 10:25

"Як Юлька з Ющенком почали сваритися, я галстука з лисицями і псом купив"

Автор: фото з сайта www.picasaweb.google.com.ua
  Георгій Баран із міста Ковель на Волині дістає з шафи краватки, які почав збирати з восьмого класу
Георгій Баран із міста Ковель на Волині дістає з шафи краватки, які почав збирати з восьмого класу

Метрдотель кафетерію "Любисток" у райцентрі Ковель на Волині 59-річний Георгій Баран має сім тисяч краваток.

— Люблю на галстуку шось веселе, комічне, — каже. На шиї в нього зелений галстук із пальмами і тиграми. Так ходив у школу до онуки.

Георгій Павлович запрошує подивитися на краватки в свою трикімнатну квартиру. Крісла там завалені жмутками краваток. Вони лежать на тумбочках, висять на ручках меблів.

— Площа в квартирі для мене як для господині дорога. Але чоловік також дорогий, — сміється дружина Валентина, 53 роки. — Георгій добрий чоловік і  батько. Я йому сама ту колекцію збирати помагала. Гості приходять, розглядають, хвалять. Може, якось домовимося про виставкову залу, тоді всі ковельці подивляться.

Всі кажуть: видно, що людина з грошима

Колекціонер дістає з шафи краватки і складає на купу. Вона виростає до пояса.

— Ось цей галстук із крокодилом на день народження друзів беру. Співаю пісню крокодила Гєни "К сожелєнью, день рожденья только раз в году". З одним галстуком не йду, маю пару штук із собою. Трохи посидів, вийшов, зав'язав новий. Два роки тому вперше взявся свої краватки лічити. Син наполіг, казав, може, у Книгу рекордів Гіннеса візьмуть. Два вечори на то потратив. В'язав краватки в пучки по 50 штук. Вийшло 100 пучків. Значить, було п'ять тисяч.  Відтоді, певно, ще дві тисячі прибавилося.

Колекцію поповнює в магазинах і секонд-хендах.

— Найдорожчий галстук за 100 доларів, — показує краватку із зображеннями доларових банкнот. — Купив його в Ковелі на базарі. Американський, матеріал дуже хороший. Зав'язую його на великі ювілеї. Всі кажуть: видно, що людина з грошима.

Краватками зацікавився в дитинстві, коли вперше побачив у батька.

— Мені тоді років 5 було. Пам'ятаю, як тато краватку перед дзеркалом приміряв, вона була однотонною, синього кольору. Купив її, бо його як передовика праці відкомандірували на виставку досягнень народного господарства в Москву. Мені першого галстука купили на випускний у восьмому класі.

Після теракту в США на знак солідарності з американським народом Георгій зав'язав краватку із зображенням веж-близнюків. Після смерті Майкла Джексона носив із його портретом.

— Як Юлька з Ющенком почали сваритися, я собі галстука з лисицями і псом купив. Я прихильник Тимошенко. Руді лисиці на краватці — то Юля з командою "бютівців". Вони гонять пса, на Ющенка схожого. Він тікає, язика висолопив. У день, коли стало ясно, що Юлька вибори програла, я купив собі чорного галстука зі срібним серцем. Носив як траур.

Георгій Павлович — у краватці постійно. Знімає лише, коли їде на дачу або в ліс по гриби.

Зараз ви читаєте новину «"Як Юлька з Ющенком почали сваритися, я галстука з лисицями і псом купив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути