четвер, 20 квітня 2006 19:33

Коельо у Києві подарували тюльпани

19 квітня  о 19.20 рейсом з Парижа  до аеропорту "Бориспіль" прилетів бразильський письменник Пауло Коельо, 58 років. Коельо прибув на запрошення сім"ї гендиректора видавництва "Софія" Юрія Смирнова. Це видавництво купило право на друк книжок Коельо в Україні та Росії.

На ґанок терміналу "С" Коельо вийшов через 15 хвилин після приземлення літака. Російський агент письменника Наталя Саніна затримала його у віп-залі, аби уникнути зустрічі з журналістами.

— Коельо дуже втомлений, — пояснила представник письменника в Україні Ірина Коваль. — Спочатку він довго їхав на авто до паризького аеропорту. В літаках робив три пересадки. Тож він ні з ким не спілкуватиметься.

Поводився, як проста людина. Мінералку пив

Багаж письменника — кілька маленьких чорних валізок — завантажили в чорний "Ніссан Патрол". Тим часом з віп-зали вивели Коельо. Дружина Юрія Смирнова подарувала йому букет червоних тюльпанів. Чорні шкіряні черевики письменника блищали, костюм зі стоячим коміром сидів на ньому бездоганно.

Коельо помахав рукою і одразу сів у чорний "БМВ", за кермом якого уже був Смирнов. На заднє сидіння автомобіля втиснулися троє зустрічаючих. Іще підбігла головний редактор видавництва "Софія" Інна Старих. Вона розцілувала письменника, вручила йому червоні гвоздики і теж сіла ззаду.

Світову знаменитість повезли в готель "Прем"єр Палас". Слідом подався порожній "Ніссан Патрол", із речами в багажнику.

В Україні Паоло Коельо пробуде до 27 квітня. У четвер він дав автограф-сесію в книгарні "Буква" у Києві. Під кінець дня в нього була запланована приватна вечірка. На Великдень Коельо збирається до Одеси. А потім повернеться до Києва, щоб узяти участь у форумі до 20-х роковин Чорнобильської катастрофи. Там має відбутися його зустріч із дружиною президента Катериною Ющенко.

Сім"я, яка летіла з Коельо в літаку, не знала, хто був їхнім сусідом. Вони розповіли, що пан Пауло подарував їхній доньці книжку.

— Поводився, як проста людина! — дивуються. — Мінералку пив. І такі гарні слова сказав: "Вір у мрію".

Зараз ви читаєте новину «Коельо у Києві подарували тюльпани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути