четвер, 01 липня 2010 00:18

Кішка прогнала злодія

Автор: фото: Ігор Хомич
  Львів’янин Юрій Полюга зі своєю кішкою Лілу. Серед ночі тварина відчула, що в квартиру заліз злодій. Дряпала його, сичала, доки не прокинулися господарі
Львів’янин Юрій Полюга зі своєю кішкою Лілу. Серед ночі тварина відчула, що в квартиру заліз злодій. Дряпала його, сичала, доки не прокинулися господарі

— Тепер відбірне м"ясо для своєї кицьки купую, — каже львів"янин 37-річний Юрій Полюга. З ринку несе кілограм телятини. — Нічого для неї не шкодую. Лілу у нас героїня. Грабіжника з квартири прогнала.

Приблизно о четвертій ранку 28 травня Юрій з дружиною Ольгою були в кімнаті. Лілу спала у них в ногах. Крадій прочинив двері до кухні. Зі столу забрав пачку цигарок, 200 грн і фотоапарат.

— Ні з того ні з сього Лілу зірвалася та вибігла у коридор. Стала шипіти, сичати. Зупинилася на кухні. Ми прокинулися, увімкнули світло. Дивлюся, на кухні широко відчинене вікно, — говорить Юрій. — Шерсть у Лілу стала дибки. Жодного разу її такою агресивною не бачили.

Правоохоронці встановили, що злодій заліз до квартири через вікно на кухні. Господарі забули його зачинити. Видерся на дашок, звідти — у квартиру на другому поверсі. Через два тижні його затримали.

— На зізнанні затриманий пригадав зустріч із кішкою, — розповідає Роман Рибіцький, начальник райвідділу міліції. — Казав, що на нього накинулася якась тварина, драпала, сичала. Зрозумів, що вона розбудить господарів, і дав драла. Інакше обібрав би, як липку. На його совісті не одна квартирна крадіжка.

Лілу живе в родині 10 років. Купили її на Краківському ринку за 5 грн.

— Перед тим у нас здох песик. Ми за ним сумували, наступного дня купили кицьку. Точно не знаємо, якої вона породи, якоїсь змішаної. Привабили її руді очі. Узагалі Лілу тиха та спокійна. До гостей приязна, особливо до чоловіків.

— У кішки загострилася реакція, бо події відбувалися вночі, — говорить 51-річний Сергій Міненко, президент фелінологічного об"єднання. — Поруч з незнайомим чоловіком не було господаря, як раніше траплялося, коли приходили гості. Лілу інтуїтивно відчула небезпеку.

Зараз ви читаєте новину «Кішка прогнала злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути