Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 06:10

Катерина Гриценко виграла кухонний набір

Автор: Фото надане Катериною Гриценко
  ­Катерина ­Гриценко із села ­Межиріч Канівського ­району на Черка­щині передплачує ”­Газету по-україн­ськи” 12 років
­Катерина ­Гриценко із села ­Межиріч Канівського ­району на Черка­щині передплачує ”­Газету по-україн­ськи” 12 років

— Фартух із логотипом "Газета по-українськи" одягають моя донька або внучка. Вони готують їсти, мене жаліють. Не хочуть, щоб стояла біля плити, — каже 72-річна Катерина Гриценко із села Межиріч Канівського району на Черкащині.

"Газету по-українськи" передплачує 12 років. Відправила копію квитанції на адресу редакції й виграла кухонний набір — фартух і рукавичку.

— У "Газеті по-українськи" люблю читати новини й рубрику про сад і город. Найбільше подобається розв'язувати судоку, — розповідає Катерина Нечипорівна. — Я народилася в сусідньому селі Голяки. У Межиріч мене вдочерили, бо мати померла після пологів. Народила семеро дітей. За місяць не стало й новонародженого брата. Згодом помер ще один, якому було трохи більше року. Наш батько залишився з п'ятьма дітьми. Про це дізналися мої прийомні батьки. Вони були бездітні. Приїхали й почали просити для себе когось із дітей. Вибрали мене. Мені було 5 років, звали Галиною. З цим ім'ям була аж до восьмого класу. А коли оформили документи, стала Катериною. Батько згодом одружився. Як вчилася в четвертому класі, він помер. Далися взнаки поранення, які отримав під час війни. Старших сестру і брата забрали тітки по батьковій лінії у Крим. А двох менших мачуха віддала в дитячий будинок. Я з ними бачилася, приїжджали і до нас. Після інтернату вони теж поїхали до тіток. Зараз залишився лише менший брат і племінники. До анексії Криму ми спілкувалися, їздили одне до одного в гості. Тепер зв'язок обірвався, — розповідає Катерина Гриценко.

Живе з донькою 50-річною Іриною Михайлівною та онукою Тетяною, 25 років.

– 20 років тому я поховала чоловіка. Йому було 58. Помер раптово, відірвався тромб. Ми з ним познайомилися і жили в Черкасах. Я вчилася в інституті на вчителя математики, а він працював водієм автобуса. Купили квартиру, автопарк допоміг із розстрочкою. Там народилася Ірина. Сюди переїхали, коли ходила в сьомий клас. Донька стала вчителькою української мови. А онука викладає англійську. У нас династія педагогів, — говорить Катерина Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Гриценко виграла кухонний набір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути