Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 05:00

Капелюхи-таблетки роблять жінку молодшою на 10 років

Автор: фото: REUTERS/Suzanne Plunkett
  Вагітна модель Софі Кехілл іде подіумом у крислатому капелюсі під час показу колекції британської дизайнерки Робін Коул на Тижні моди у Лондоні. На руках має капелюхи-таблетки. Такі люблять одягати британські актриси Кетрін Зета-Джонс, Кейра Найтлі та співачка Вікторія Бекхем. У показі взяли участь 10 манекенниць. Четверо з них чекають дитину
Вагітна модель Софі Кехілл іде подіумом у крислатому капелюсі під час показу колекції британської дизайнерки Робін Коул на Тижні моди у Лондоні. На руках має капелюхи-таблетки. Такі люблять одягати британські актриси Кетрін Зета-Джонс, Кейра Найтлі та співачка Вікторія Бекхем. У показі взяли участь 10 манекенниць. Четверо з них чекають дитину

Чотири вагітні моделі вийшли голі на подіум під час показу капелюхів із колекції британської дизайнерки 31-річної Робін Коул на Тижні моди в Лондоні.

— Уперше пошкодувала, що взяла із собою дитину, — каже лондонка 37-річна Емілі Волентайнс. — Вісім хвилин під час показу я затуляла доньці очі долонями. Коли на подіум голісінький вийшов актор Джефф Ліч, я мусила вивести малу із залу. Ніхто не попереджав, що на показ не можна брати неповнолітніх. Ми йшли дивитися на капелюшки, які Велері дуже любить.

Вагітна модель 26-річна Софі Кехілл, торішня "Міс Вельс", іде у капелюсі з широкими загорнутими догори крисами. За хвилину змінює його на плескатий капелюх-таблетку. За нею крокує дівчина в береті. На руки вдягла літню шапочку і кубанку в ретро-стилі. Кожна модель виходить на сцену тричі.

— Цю колекцію я шила чотири місяці, — розповідає дизайнерка Робін Коул. — Капелюх-таблетку вперше виготовила для королеви Єлизавети ІІ. Такий варто носити жінкам після 40. Я вивела на подіум двох 50-річних. Хотіла показати, що капелюхи зараз носити модно, незалежно від статусу й віку. Модель "таблетка" робить жінку молодшою на 10 років. Не тільки тому, що прикриває сивину на чолі, а й затіняє зморшки, робить свіжим погляд. Молодять також обвиті один раз стрічкою навколо тулії. Такі бережуть обличчя від сонця.

Сім років тому дизайнер відкрила студію "Вайт Ребіт". Капелюхи від неї носять співачка Вікторія Бекхем, актриси Кетрін Зета-Джонс і Кейра Найтлі.

— Аби почати бізнес, я взяла у банку позику на 200 тисяч фунтів стерлінгів, — згадує модельєрка. — Заклала свої квартиру й авто. Накупляла дорогих тканин і почала шити сукні. Пробитися в модному світі непросто. Коли у магазинах під час розпродажів за 100 доларів можна купити  Лаґерфельда, Гуччі чи Валентіно, хто за таку ж ціну купуватиме плаття невідомої Коул? Перших 100 речей, пошитих на моїй фабриці, я дарувала заможним людям. Найбільший попит був на капелюхи. За чотири місяці з'явилися перші серйозні клієнти.

Цього року дизайнерку запросили показати колекцію на Тижні моди.

— Я не могла пропустити такого шансу, — згадує Робін. — Через голих моделей мене не зрозуміли ні брат, ні мама. Роздягла манекенниць, щоби глядачів не відволікала від капелюхів жодна стороння деталь. З Софі Кехілл я працюю третій рік. Вона на восьмому місяці вагітності. На подіум не виходила чотири місяці. Коли отримала моє запрошення, пристала на всі умови.

Моделі за показ отримали $50-100 тис. Після презентації продали 16 капелюхів. Ціни варіювали від 2 тис. до 12 тис. фунтів стерлінгів — близько 25-155 тис. грн.

Торік дизайнерка виготовила капелюх із сотні 100-доларових купюр. Його замовив один із режисерів для зйомок голлівудського фільму.

— Вибір добротних виробів дуже малий. Їх не купиш, як труси або шкарпетки, в магазині чи інтернеті. Щоб знайти свій, треба переміряти не менше 20. Чоловічі майже вдвічі дорожчі за жіночі. У жіночому гардеробі має бути не менше п'яти. Чоловіки вірні одному-двом фасонам. Носять їх щодня замість шапки. Він може бути простий зовні, але дуже якісно зроблений.

 

Пасують до джинсів і приталених суконь

— Наші жінки не звикли до капелюхів, — каже київська дизайнерка 34-річна Ольга Банацька. — Їм подавай капюшони, шарфи, хустки, берети. У капелюсі можна брати шлюб, іти в неділю до церкви, до театру і на гламурну дискотеку. Останні два роки їх почали одягати наречені замість фати. Раніше боялися видатися смішними, здивувати священика або чоловікових батьків.

Століттями моду на капелюхи диктувала Франція. Греки прикривали голову беретами. У Росії заміжні носили кокошники, в Україні — очіпки.

Добираючи капелюшок, потрібно враховувати свій зріст. Високим дівчатам більше пасують широкі пласкі моделі. Низьким — видовжені. Якщо ви огрядні, купуйте однотонний простий.

Капелюхи пасують до джинсів і приталених суконь. Із його допомогою можна виправити невдалу зачіску.

 

Зараз ви читаєте новину «Капелюхи-таблетки роблять жінку молодшою на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути