вівторок, 20 серпня 2019 05:31

Із "Борисполя" утік наркобарон

З аеропорту "Бориспіль" 15 серпня утік ізраїльський наркобарон Амос Дов Сільвер. Його мали етапувати на батьківщину.

Ізраїльські правоохоронці називають Амоса Дов Сільвера засновником мережі продажу наркотиків "Телеґрас". Збула десятки тонн марихуани, кокаїну, екстазі. Підозрюваний переховувався у Києві. Навесні 2019 року українські поліцейські затримали його на запит ізраїльських колег. У липні Київський апеляційний суд відпустив чоловіка під домашній арешт. 15 серпня Верховний суд України задовольнив прохання Ізраїлю про екстрадицію Дов Сільвера на батьківщину. На відео камер спостереження видно, як Дов Сільвер проходить через металошукач, певний час стоїть, чекаючи працівника СБУ, який його супроводжує. Помітивши, що того немає, тікає.

— На лінії паспортного контролю чоловіка вже не було, — каже речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. — Він просто зник із аеропорту.

Наступного дня Сільвера спіймали в Умані Черкаської області, де ховався у друзів. 18 серпня відправили до Ізраїлю. Державне бюро розслідувань затримало трьох працівників спецслужб. Підозрюють, що допомогли злочинцеві втекти.

Зараз ви читаєте новину «Із "Борисполя" утік наркобарон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути