четвер, 17 вересня 2020 06:05

Іван Крисюк виграв набір інструментів

Автор: Фото надане Іваном Крисюком
  Іван Крисюк із села Креничі Обухівського району на Київщині тримає набір інструментів, який отримав від редакції ”Газети по-українськи”
Іван Крисюк із села Креничі Обухівського району на Київщині тримає набір інструментів, який отримав від редакції ”Газети по-українськи”

— У списку переможців побачив себе сам. Такого набору інструментів не мав і навряд купив би собі. Уже отримав і користуюся. Набір хороший, — каже 54-річний Іван Крисюк із села Креничі Обухівського району на Київщині.

"Газету по-українськи" він передплачує п'ять років. Відправив копію квитанції на адресу редакції й виграв набір інструментів.

Народився на Вінниччині. Служив в армії на Чукотці в воєнно-топографічних військах.

— Таких було чотири на Союз. Після служби мені пропонували залишитися. Але я не погодився, бо там вічна мерзлота. Тепер шкодую, бо вже був би на заслуженому відпочинку і мав би "сєвєрну" пенсію. Тоді мені хотілося побачити світ. Знайомий радив поїхати в Сибір на золоті копальні в басейні ріки Лени. Я звик до 60-градусних морозів, тому було нестрашно. Працював на бульдозері. За день добували від 1,5 до 2,5 кілограма золота. Щось приховати для себе було нереально. Кагебісти перетрусили б весь рід. Отримували на день по 75 карбованців. Це була місячна зарплата в колгоспі. Я за рік заробив 60 тисяч карбованців і приїхав додому. На той час можна було купити в Києві житло, машину й повністю себе забезпечити. Але якраз розпався Союз і більшу частину грошей з'їла інфляція, — розповідає Іван Іванович.

Працював у Києві на комбінаті будівельних матеріалів.

— Був машиністом бульдозера. Потім закінчив заочно лісовий технікум. Влаштувався в "Зеленбуд" і 12 років робив водієм. У Креницях збудував дачу. Переїхав сюди з дружиною. Влаштувався ревізором-контролером у торговельній мережі. Від першого шлюбу маю дорослу доньку Олю, яка працює в Мадриді лікарем. Із другою дружиною Валентиною Василівною виховали сина Валентина, 22 роки. Навчається на історичному факультеті університету імені Бориса Грінченка, — каже Іван Крисюк.

Зараз ви читаєте новину «Іван Крисюк виграв набір інструментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути