пʼятниця, 23 грудня 2011 06:15

Шукає дерева на смітнику

35-річний Максим Марусенко з Вінниці щороку вдома ставить ялинку 1 січня. Шукає новорічні дерева на смітнику.

— Не купую ялинку вже п'ять років. Якось із жінкою верталися з гулянки після зустрічі Нового року. За 200 метрів від нашого будинку був ялинковий базар. Побачили, що там лишилася купа ялинок і сосен. Я кинувся вибирати. Із нами був ще сусід Ваня Федоришин.

Передивилися зо 20 дерев. Вибрав собі саму пушисту ялинку. Забрали з жінкою додому, нарядили цукерками, бо ігрушок не було. Відтоді приносити безплатну ялинку в хату стало в нас традицією.

Зустрічаємо Новий рік із сім'єю і лише потім я йду по ялинку. Десь у час ночі. Із собою беру фонарік і сусіда. Він тримає ялинку, а я свічу, щоб не вибрати фуфло. Перевіряю, щоб дерево було свіжим. Проводжу рукою проти росту голок. Якщо зразу облітають — не беру. Дивлюся, щоб гілки були пишними і симетричними. Обично на мусорці біля базару знаходимо 20-30 ялинок. Коли приношу додому, наряджаю її сам. Жінка з сином і дочкою вже сплять. Потім ставлю під дерево всі подарки. Зранку просинаємося й маємо подвійний сюрприз — ялинка красіва та економія.

Зараз ви читаєте новину «Шукає дерева на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути