Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 06:15

Ірина Дерюгіна в день народження поховала батька

Автор: фото з сайта www.jetsetter.ua
  Дворазова чемпіонка світу з гімнастики Ірина Дерюгіна зі своєю донькою Іриною Блохіною. Спортсменка прожила у шлюбі з футболістом Олегом Блохіним 19 років
Дворазова чемпіонка світу з гімнастики Ірина Дерюгіна зі своєю донькою Іриною Блохіною. Спортсменка прожила у шлюбі з футболістом Олегом Блохіним 19 років

11 січня дворазовій чемпіонці світу з гімнастики Ірині Дерюгіній виповнюється 55 років. День народження вона не святкуватиме.

— Свій день народження я не люблю, — каже Ірина Дерюгіна. — 1996 року в цей день хоронила свого батька, тому не святкую. Любила цю дату в дитинстві. Тоді з мамою готувала святкові страви і сервірувала стіл. Найбільше подобалося отримувати в подарунок ляльок. Я їх любила й оберігала. Навіть подружкам, які заходили в гості, забороняла їх торкатися. Найкращий подарунок зробила донька Ірина на минулий ювілей. Вона тоді прилетіла з Америки і подарувала мені свою пісню.

Ірина Дерюгіна почала займатися художньою гімнастикою в 14 років. Двічі ставала чемпіонкою світу — 1977 року та 1979-го.

— У дитинстві ніколи не думала, що стану спортсменкою. — Із 3 років мріяла про кар'єру тренера, а згодом сама не знала, ким хочу стати. У ті часи половина дівчат із нашої школи пішли в хореографічне училище. Я була серед них. Та коли в усьому Радянському Союзі почали говорити про балерину Надію Павлову, я зрозуміла: такою не стану, а іншою бути не хочу. Пішла до мами: "Будеш зі мною працювати?". Вона відповіла: "Я не проти. Але ти навіть не уявляєш, скільки тобі доведеться трудитися". Тоді я тренувалася по 8 годин на день. Одразу ж почала сама вигадувати вправи для своїх виступів. Я була єдиною спортсменкою серед чемпіонів світу, яка виступала із власними композиціями.

19 років була заміжня за футболістом Олегом Блохіним. Познайомилася з ним у травматологічному відділенні, куди обоє звернулися з ушкодженими колінами. Мають доньку Ірину. Подружжя розлучилося 2000-го.

— Я не зміг бути з настільки сильною особистістю поруч. Мені важко було з Іркою, — так Олег Блохін пояснював причину розлучення.

Він одружений із 44-річною Анжелою, тренером із фітнесу. Виховують двох доньок: 12-річну Ганну та Катерину, 10 років.

— Я переживала через розлучення своїх батьків, бо страшенно їх люблю, — каже Ірина Блохіна, 29 років. — Тепер у мене нормальні стосунки з другою дружиною батька, а їхні діти стали мені рідними сестрами. Батько приділяє їм багато часу: гуляє і водить до школи. Мені в дитинстві завжди бракувало батьків. Виховували бабусі й дідусі.

Після закінчення спортивної кар'єри Ірина Дерюгіна із матір'ю Альбіною Миколаївною, 80 років, стала тренером збірної з художньої гімнастики.

Очолює "Школу Дерюгіних", яку створила її мати. На навчання беруть дівчаток 4-5 років. Місяць занять коштує 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Дерюгіна в день народження поховала батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути