четвер, 15 грудня 2011 00:15

Іграшка охороняє квартиру від грабіжників

У середу вранці до столичного Будинку іграшок на вул. Богдана Хмельницького заходить висока білявка в короткій норковій шубі. Хоче купити подарунок синові на День святого Миколая.

— Мне нужен подарок для мальчика, у которого все есть, — каже до старшого продавця 23-річного Сергія Деркача. — Что вы мне посоветуете?

Сергій іде до полиць із роботами-трасформерами. Дістає робота Спайкі вай-фай за 3,6 тис. грн.

— Робот складається з 200 деталей. З них можна скласти три моделі. Іграшка рухається, бачить, чує й говорить. Роботом можна управляти на великій дистанції через інтернет, навіть на іншому кінці планети. Головне, щоб там був вай-фай. Робот уміє фотографувати і знімати відео. У Спайкі є система відеонагляду. Якщо помічає рух, то подає сигнал тривоги або посилає фотографію побаченого. Завдяки цій функції можна захистити свою квартиру від грабіжників.

Білявка розраховується на касі, забирає пакет з роботом.

— Дорослі думають, що дітям подобаються великі іграшки. Насправді вони фанатіють від маленьких подарунків, — розповідає директор магазину Зоя Журавльова. — На Миколая дуже часто беруть і мозаїки. Їх у нас більше сотні. Попитом користуються м'які.

Веде до стенду з розвивальними іграми. Тут є дзиґи, пластмасові мобільні телефони, іграшки-гризунці і кубики з тканини.

— Якось до нас прийшла одна жіночка. Хотіла купити своїй дитині розвиваючу іграшку. Спитали, скільки років її малюку. А він тільки тиждень тому народився. Таким мамам за 189 гривень пропонуємо підвіски на ліжка із записами Моцарта, Баха і Россіні. Класична музика покращує пам'ять і активізує розумові здібності дитини.

Зоя Анатоліївна показує півметрового кудлатого ведмедика. Рукою натискає йому на лапку. Він починає розказувати казку "Теремок". Коштує 325 грн, розказує п'ять казок.

— Такі іграшки купують ліниві  батьки, які самі не мають часу читати своїм дітям.

Приносить із книжкового відділу яскраву книжку з принцесою на обкладинці. Коли її відкриває, лунає інструментальна музика. Приємний чоловічий голос розповідає казку.

— До вибору іграшки треба ставитися не менше відповідально, ніж до вибору дитячого одягу і харчування, — каже столичний психолог Олексій Романов, 34 роки. — Хороша лялька має залишити простір для дитячої фантазії. Раніше малюки гралися безстатевими пупсами. Самі фантазували, хто то — хлопчик чи дівчинка. Тепер продають інтерактивні ляльки, які живуть своїм життям. Вони запрограмовані комп'ютером, дитина ніяк не може на них впливати. Такі іграшки гальмують її розвиток. Не варто також купувати страшні іграшки, які мають зле обличчя, стріляють і кричать. Дитина може вирости жорстокою.

Іграшковий динозавр носить капці й робить "ластівку"

Продавець Сергій Деркач показує інтерактивного зеленого динозавра Плео за 4 тис. грн.

— Над цієї іграшкою команда винахідників працювала п'ять років, — розповідає. — Динозавр має витягнуту форму тіла і великий череп. Під ним заховали датчики і мікросхеми.

Важить іграшка 1,5 кг.

— Коли вмикаєте іграшку, вона нагадує щойно народжене немовля: нічого не розуміє, багато спить. Згодом починає вчитися ходити, виказувати емоції. Яким динозавр виросте, залежить від того, як ви будете до нього ставитися. Якщо поводитися з ним лагідно, то він виросте веселий і добрий. Якщо ж його сварити і бити, то стане агресивний.

Уночі динозавр спить. Коли прокидається, потягується, просить їсти — може постукати лапкою. Нагодувати його слід електронним листком, що входить в комплект. Плео вміє махати хвостом, кліпати очима, сміятися, чхати, кашляти і навіть позіхати. Його можна навчити приносити капці і робити "ластівку".

 

Зараз ви читаєте новину «Іграшка охороняє квартиру від грабіжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути