Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2009 08:40

Ігор Кальніченко помер від серцевого нападу

У ніч на 27 листопада в Києві, у трикімнатній квартирі в районі Києво-Печерської лаври, помер екс-нардеп двох скликань, "регіонал" Ігор Кальніченко. 7 листопада йому виповнилося 48 років.

Ночував у квартирі сам. 45-річна дружина Наталія із сином Василем, 14 років, поїхала до доньки в райцентр Тростянець на Вінниччині. В Ігоря Кальніченка стався серцевий напад. Він упав, ударився головою об підлогу. Смерть настала раптово. На кухонному столі незайманими лишилися борщ, ніж і нерозрізана цибулина. В лікарні "Феофанія" установили: причиною смерті був інфаркт.

— Ігор був мені наче син і брат. Це велика втрата. Людина віддала себе всього роботі. Коли настала рокова хвилина, нікого не виявилося поруч, аби допомогти, — каже помічник нардепа 61-річний Михайло Б"ялик.

Спілкуємося з Ніною Степанівною, матір"ю Кальніченка, яка живе у місті Тульчин Вінницької області. Вона сидить на стільці в кухні, п"є ліки. Поруч — старший син Анатолій, 53 роки. Він займається організацією похорону. Каже, ввечері з Києва привезуть домовину. 28 листопада у ритуальному залі "Феофанії" з покійним прощалися нардеп Микола Азаров, голова ДПА Сергій Буряк. Керівник "регіоналів" Віктор Янукович передав вінок і висловив співчуття по телефону.

— Це велика втрата, — каже Микола Азаров. — На Ігоря Кальніченка були великі плани. У нього мало бути велике майбутнє на державницькій ниві.

Ігор Кальніченко на минулі вибори до парламенту йшов у списку "регіоналів" під N265. Не пройшов, залишився без роботи. Громадський фонд "Дар нащадкам", який очолював, рік тому закрили. Кажуть, Кальніченко виглядав морально надломленим.

Тіло привезли у батьківську хату в чорній полірованій домовині автомобілем Верховної Ради. Супроводжували й несли труну податківці.

— Моя нервова система не витримує такого удару. Важечко одній. Син казав, що на той рік мені ювілей справить, — закриває обличчя і плаче 79-річна Ніна Степанівна.

Каже, вісім років тому під час аварійного вибуху котла у будинку в селищі Тростянець пішла з життя дружина її старшого брата — Вікторія. Чоловіку Анатолієві роздробило ногу. В райлікарні її хотіли ампутувати. Ігор повіз його до Вінниці, там її склали зі шматочків. Дружину брата матері ховав сам. Згодом продав недобудований будинок у Тростянці й купив для Анатолія трикімнатну квартиру.

До розмови долучається племінник Максим, 31 рік. Каже, що Ігор Вікторович був адміністратором від Бога.

— Його, будівельника за фахом, призначили головою податкової адміністрації у Вінницькій області. Тоді забрали до Києва заступником голови ДПА Миколи Азарова. Він не хотів їхати, але погодився.

Продав недобудований будинок й купив для Анатолія трикімнатну квартиру

Поховали Ігоря Кальніченка 29 листопада на старому кладовищі в Тульчині, біля могили батька. Для матері лишили місце посередині. Попрощатися прийшли 500 людей. Службу правили у кафедральному соборі. Поминальний обід відбувся у палаці Потоцьких. Ніхто з нардепів до Тульчина не приїхав.

Матір Ігоря Кальніченка виводять під руку, садять у машину і везуть додому.

— Дивіться, на яких джипах їздять посадовці, — показує місцевий чоловік на автівки з київськими номерами. — А ще кажуть, що в нас країна бідна.

Доньки покійного, Ірина й Ніна, працюють перекладачем і юристом. Син Василь навчається у дев"ятому класі.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Кальніченко помер від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути