пʼятниця, 30 листопада 2012 06:00

"Гроші ходити не будуть. Тому треба запасатися крупами і консервами"

За календарем майя 21 грудня 2012 року має настати кінець світу. Апокаліпсис на цю дату начебто також передбачали болгарська ясновидиця Ванга, французький астролог і провидець Нострадамус. Пророцтва обіцяють різні сценарії: від виверження вулкана та мегацунамі до удару астероїда та апокаліптичного параду планет. За останніми опитуваннями, кожна сьома людина на планеті вірить у кінець світу.

— Семья думает, что я спятил, но до конца света я готовлюсь еще с лета, — розповідає киянин 34-річний Євген Левковський. — Льох на подвір'ї теща хотіла мотлохом заставити, але я не дозволив. Зберігаю там консервацію. Купив два ящика тушонки і рибних консервів, три 5-літрових бутля води, 10 кілограмів бубликів і сухарів, по 2 кілограми гречки, рису і перловки. Склав у пакети термобілизну і дощовики для всіх членів сім'ї.

У ящику під ліжком Євген тримає сірники, свічки, батарейки, пакети для сміття, мотузку, ніж, олівець, папір. Серед медикаментів: перекис водню, зеленку і два рулони бинта, по пачці анальгіну, валідолу та аспірину.

— У Штатах по супермаркетах почали продавати набори для виживання під час апокаліпсису по 20 доларів. Там антидепресанти і вітаміни, темні окуляри, шапочка для душу і респіратор. Але я не думаю, що це пригодиться, коли настане потоп або вся планета сидітиме без світла. Гроші ходити не будуть. Тому треба запасатися крупами і консервами. Їх можна буде обміняти на воду, сірники чи батарейки. Першими кінець відчують тварини. Із квартир тікатимуть кішки і собаки. 10 відсотків людей помре. Кум приносив книжку про апокаліпсис. Там пишуть, що Україна стоїть на такій плиті, якій не страшні землетруси і вулкани. Америка розколеться, пів-Європи піде під воду, а ми останемося.

— Про кінець світу моєму сину розказала вчителька у школі, — говорить киянка Валентина Гавура, 36 років. — Він тільки в другий клас пішов. А вчителька їм почала лекцію читати, що на землі потемніє на тиждень, може все загинути. Потім батькам на зборах порадила розповідати дітям про апокаліпсис. А мій Андрійко навіть слова такого ні разу не чув. Вийшли на вихідних гуляти на площадку, а він діток зібрав і каже: "Нового року не буде, бо прийде кінець світу". Піду сваритися зі вчителькою, щоб не лякала дітей.

— Мама купила на базарі 50 свічок, зняла в банку депозит і всі гроші із зарплатної карточки, — розповідає Ірина Бєльченко з Хмельницька. — Каже, що в день зимового сонцестояння зміняться полюси землі. Планета буде проходити через галактичну нульову смугу. О восьмій ранку пропаде світло, зникне зв'язок на чотири доби. Просить нас із чоловіком узяти відпустку на роботі й поїхати з дітьми на тиждень у село. Чоловік називає мене параноїком. Вірить, що кінця світу не буде. Каже, якби мав бути, то наші депутати не кидали б мільйони доларів, щоб у Верховну Раду пройти, а купляли б собі місця по бункерах чи будували маєтки на Евересті.

Зараз ви читаєте новину «"Гроші ходити не будуть. Тому треба запасатися крупами і консервами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути