понеділок, 06 липня 2009 19:06

Гітару Леннона продали за 240 тисяч євро

Автор: фото з сайту www.lenta.ru
  Ціна на гітару покійного англійського співака Джона Леннона підскочила з 150 до 240 тисяч євро. Минулого тижня невідомий купив її на аукціоні ”Крістіз”
Ціна на гітару покійного англійського співака Джона Леннона підскочила з 150 до 240 тисяч євро. Минулого тижня невідомий купив її на аукціоні ”Крістіз”

240 тис. євро віддав невідомий покупець за гітару покійного учасника британського гурту "Бітлз" Джона Леннона. Інструмент продали на аукціоні "Крістіз". Спочатку організатори планували вторгувати 150 тис. євро.

— У день торгів ми отримали шквал телефонних дзвінків, а наш сайт перевантажився, — розповідає керівник відділу "Крістіз" Ніл Робертс. — Охочих придбати інструмент виявилося дуже багато.

Цю гітару музикант придбав 1958-го в одному з магазинів рідного міста Ліверпуля. Грав на ній удома. На торгах до інструмента додавали копію листа покійного гітариста "Бітлз" Джорджа Гаррісона. Там написано, що "Хофнер Сенатор" була однією з перших гітар Леннона.

Торік у липні на аукціоні продали рукопис пісні Джона Леннона Give Peace a Chance ("Дайте миру шанс") за $632 тис. А за розписаний музикантом барабан уторгували $150 тис. Найбільший попит серед шанувальників мали темні окуляри Леннона з круглими скельцями. Позаторік британський бізнесмен придбав їх за $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Гітару Леннона продали за 240 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути