Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2012 07:15

Гарбузова голова коштує від 30 доларів

Автор: фото З САЙТА www.idioteka.com
 

Композицію "Нудьга" з гарбуза зробив американський скульптор 42-річний Рей Віллафан.

— Незабаром жителі багатьох країн відзначатимуть Хелловін, головним символом якого є гарбуз, — каже Рей. — Усі звикли до звичайних, зі свічкою чи ліхтариком усередині. Я хотів викликати в людей подив і сміх. Тому три роки вирізаю з гарбузів портрети людей.

Торік митець викарбував перелякані вирази обличчя.

— Цього року моя колекція має назву "Подив і нудьга", — продовжує Рей. — Робив скульптури, з якими усім хотілося би фотографуватися. П'ять гарбузів замовили для тематичних вечірок у Нью-Йорку. Два напередодні Хелловіну відправлю до Чикаго. Переваги гарбуза як матеріалу очевидні — як зіпсуєш, викинути не шкода. Роками я вдосконалював свою майстерність. Зараз створення однієї скульптури забирає 1,5-2 години. Найлегше вирізати дітей і чоловіків. Жінки ніколи не вдаються.

Готовий виріб скульптор обробляє спеціальним розчином, який уберігає матеріал від гниття. Робота зберігається до півроку.

Віллафан став знаменитим позаторік, коли вирізав американського президента Барака Обаму. Витвори продає через інтернет-магазин. Гарбузова голова коштує від $30 — близько 240 грн.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузова голова коштує від 30 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути