Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 07:01

Ганна Саламаха три дні лежала мертва у квартирі

За правозахисницею 76-річною Ганною Саламахою справили дев'ятини в Олександрії на Кіровоградщині. У неї стався інсульт. Три дні мертва лежала у квартирі.

— Два місяці тому в Ганни Іванівни стався перший інсульт, — говорить знайомий Сергій Горбачов, 65 років. — Кілька тижнів лежала у лікарні, крапалася. А коли стала одужувати, виписали. Жінка мешкала сама. Коли сусіди помітили, що кілька днів не виходить із квартири, забили на сполох. Викликали поліцію, ті зламали двері. Ганна Іванівна була мертва. Експертиза показала, що перед смертю в неї стався повторний інсульт.

Ганна Саламаха мала педагогічну освіту. Викладала математику в школі й профтехучилищі. 1980 року долучилася до громадської діяльності. Очолювала організації "Зелений світ" і "Комітет із захисту пенсіонерів".

– 6 грудня збиралися з Ганною Іванівною на мітинг до Дня визволення Олександрії, — каже Сергій Петрович. — За 10 днів до смерті розмовляли про це. Обговорювали також побутові й громадські проблеми. Вона в багатьох питаннях була дуже принципова. Завжди перебувала в опозиції до влади. Любила ходити на концерти, демонстрації й громадські зібрання. Була дуже чуйна, мала почуття гумору. Не терпіла несправедливості і все життя з нею боролася.

Ганна Саламаха у шлюбі не була, дітей не мала. Її поховали в закритій труні на Верболозівському цвинтарі.

— Ганна Іванівна мала двоюрідного брата, але контактів із ним не підтримувала, — каже Сергій Горбачов. — У неї залишився пес. Його забере хтось із сусідів.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Саламаха три дні лежала мертва у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути