вівторок, 15 листопада 2011 05:30

Фруктові букети замовляють для коханок

У магазині "Фрутлайф", що біля столичного метро Осокорки, пара замовляє букет із фруктів. Продавець дістає із холодильника кілька готових комплектів. Найменший важить 800 г, коштує 230 грн. Найбільший , "Індонезія", — 4,5 кг. Його замовляють рідко, бо коштує 4 тис. грн.

— Завтра йдемо на день народження до друга, хочемо його здивувати, — принюхується до букета 23-річна Тетяна. — Працюю секретаркою на фірмі. Шеф замовляв такий подарунок своїм партнерам. Як букет привезли, я аж присіла. Запах солодкий — слюнки течуть.

Директор компанії 33-річний Олександр Чижов допомагає покупцям вибрати букет. Чоловік з усім погоджується, а жінка просить показати інші варіанти.

— Ну, це надовго, — говорить Олександр. — Найдовше замовлення тривало 4 години. Чоловік вибирав доньці на весілля букет. Дзвонив кілька разів дружині й тещі. Прошу продавців не сердитися на таких. Бо людина прийшла купувати радість, не можна їй псувати настрій.

Ідея створювати фруктові букети в Олександра виникла у США.

— В Америці займався комп'ютерами, ІТ-технологіями. У Нью-Йорку 75 таких магазинів. Друг попросив зайти із ним забрати подарунок. Думав, що то штучні квіти, а не вирізані з фруктів. Усю ніч після цього не спав, мізкував, як в Україні можна зробити бізнес.

Букети продають у магазині, який займає суміжну кімнату із цехом, де їх виготовляють. Подивитися Олександр не дозволяє, бо технологію тримають у секреті.

— На виробництві все стерильно, наші флористи у білих халатах і в шапочках, щоб ані волоска не впало. Усе обладнання розробив я. В Америці у магазині поговорив із директором, а він каже — показати не можу, але можеш купити в нас франшизу. Тобто вони готові зробити такий же бізнес для мене в Україні. Коштувати це буде півмільйона доларів. Подякував, вирішив, що сам це можу.

— Щодня замовляв у Нью-Йорку фруктовий букет. Перед тим як пригостити ним друзів, розбирав на частини. Дивився, як вирізано, за яким принципом складаються. Після того робив замальовки ножів, якими можна було б вирізати квіти. Обладнання за моїми ескізами робили в Україні різні майстри, щоб ніхто не вкрав ідею.

Сталь для ножів Олександр випробовував на фруктах.

— Привезли кілька зразків, я обрізав ними ананаси і поставив у холодильник. Обрав ту марку сталі, після обробки якою ананас був свіжий три дні. Зараз ми даємо гарантію на наші букети три доби. І вони стоять, наче щойно зроблені.

Для квітів використовують фрукти, доступні цілий рік. Це ананас, яблуко, диня, ківі, манго, полуниця, виноград. Усе завозять із Голландії.

— Раз вибракував усю партію ананасів. Виявилися недостиглими, а це псує смак. Я навіть полуницю можу забракувати, якщо вона не однакової форми. У нас замовники звертають увагу на красу. В Америці люди на все дивляться простіше. Ну кривенька квіточка вийшла, то й що?

Показує знімок молодят, яким дарували букети. На весілля замовляють 3-кілограмові за 1 тис. грн.

— Маємо постійних клієнтів. Один чоловік хотів вибачитися перед дружиною, бо три дні вдома не ночував. Ми підібрали йому великий букет. Через кілька днів зайшов, подякував. Каже, спочатку дар мови втратила, а потім не сварилася, бо рот був фруктами зайнятий. Замовив іще один такий самий. Сміюся: що, знову загуляв? Він каже, ні, це для коханки, аби пробачила, що довго не приходив. А потім він ще й друга свого привів. Той теж так дружину задобрював.

Зараз ви читаєте новину «Фруктові букети замовляють для коханок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути