Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 07:45

"Якщо до 18 років не вийшла заміж — це сором для родини"

Автор: ФОТО надане прес-службою каналу ICTV
  Андрій Зрожевський чистить зуби крокодилові на фермі в Камбоджі
Андрій Зрожевський чистить зуби крокодилові на фермі в Камбоджі

— В Індії працював водієм мототаксі "тук-тук". Вартість проїзду в ньому — щонайменше 6 гривень. За день заробив 50 доларів. Привіз виручку наймачеві. Він мав забрати половину за оренду транспорту. Я відвернувся на пару хвилин, а він поїхав з усією сумою, — розповідає телеведучий 28-річний Андрій Зрожевський із Бердянська Запорізької області. Бере участь у телевізійному проекті "Особливості національної роботи" — працює на екзотичних роботах за кордоном. Спробував понад 70 професій.

Зустрічаємося з Андрієм у столичному кафе поблизу Хрещатика. Замовляє каву.

— Першою була столиця Китаю Пекін, — каже чоловік. — Довелось попрацювати в інтернет-службі "Хлопець на годину". Інтим не пропонують. Сервісом користуються молоді неодружені китаянки. Там вибирають чоловіків, яких знайомлять із батьками. Показують, що в них є стосунки, а далі живуть своїм життям. Бо якщо жінка в Китаї не вийшла заміж до 18 років, це сором для родини. Інколи за це доньок позбавляють спадку.

За фотографією мене вибрала 23-річна Мія. Запросила ввечері до дорогого ресторану. Її батько виявився високопоставленим чиновником. Спілкувалися через перекладача. Я розповідав, що в нас із Мією міцні стосунки. Маю серйозні наміри щодо весілля. Гроші є, бо тримаю бізнес в Україні. Під кінець вечора зрозумів, що люди хороші. Не хотілося брехати. Довелося стриматись. Якби сказав правду, нічого не заплатили б.

На острові Ява в Індонезії ­добував сірку в кратері згаслого вулкана Іджен.

— Це була моя найнебезпечніша робота, — продовжує Зрожевський. — Мене помічником найняв простий робітник. Спочатку нас не хотів пускати працювати начальник шахти. Почав по нас здалеку стріляти. Мусили зачекали, доки він піде додому.

У кратері все димить і смердить. Респіратор не допомагав. Ломом довбав застиглу сірку з-під спеціальних труб, що виведені зсередини вулкана. Робітники виносять її на собі у плетених кошиках по 70 кілограмів. Роблять два-три заходи на день. Спини мають закривавлені. У 30 років виглядають удвічі старшими. За роботу отримують трохи більше 100 гривень на день. Я зміг лише раз сходити за сіркою.

У кратері надихався шкідливими випарами. Уночі мав галюцинації. Здавалося, що хтось ходить кімнатою. Чув страшні голоси. Місцеві говорили, що так боги мене перевіряли.

Нещодавно Андрій повернувся з Північної Америки.

— Коли у США показуєш український паспорт, люди усміхаються і намагаються допомогти, — додає він. — У барах запитували, чи не з Росії. Коли чули, що українець, робили знижку на замовлення.

Одного разу пішов гуляти Лос-­Анджелесом і загубився. Мобільний сів, телефонної картки не було. Довелося звертатися по допомогу до поліцейських. Посадили в машину, щоб показував, звідки прийшов. Катали, поки не впізнав місце, де живу.

Наймерзеннішу роботу мав у мексиканському Тіхуані. Це найбільш кримінальне місто у країні. Мав прибрати будинок після вечірки. Там чи різанина, чи перестрілка сталася. Все було заляпане кров'ю, валялися мізки. Запах стояв жахливий. Ганчірками і спеціальними порошками відчищав усе.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо до 18 років не вийшла заміж — це сором для родини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути