вівторок, 31 травня 2011 00:00

Єлизавета ІІ годувала Обаму картоплею та бараниною

Автор: фото: REUTERS/Murray Sanders
  Британська королева Єлизавета ІІ вітається з американським президентом Бараком Обамою перед входом у Букінгемський палац. Правою рукою притримує капелюшок, аби його не зніс вітер
Британська королева Єлизавета ІІ вітається з американським президентом Бараком Обамою перед входом у Букінгемський палац. Правою рукою притримує капелюшок, аби його не зніс вітер

24 травня британська королева 85-річна Єлизавета ІІ улаштувала в Букінгемському палаці прийом для американського президента 49-річного Барака Обами та його дружини. Політик прибув до Лондона з офіційним дводенним візитом у понеділок увечері. Мав прилетіти у вівторок. Але цього дня через виверження ісландського вулкана Ґрімсвотн закрили повітряний простір над Британією.

— Заради Обами королева скликала 170 гостей, — розповідають радники Єлизавети. — Були присутні британський прем'єр Девід Кемерон із дружиною Самантою, принц Філіпп, принц Чарльз і його дружина Камілла, герцогиня Корнуольська. Завітали молодята герцогиня і герцог Кембриджські — Кейт і Вільям. Із ними гості говорили 15 хвилин. Серед запрошених були голлівудські актори Том Генкс, Кевін Спейсі й режисер Тім Бартон. Частували присутніх бараниною, картоплею і ванільною шарлоткою.

На честь гостей вистрелили з 41 гармати.

— Перед тим, як Обама виголосив тост, говорила королева Єлизавета, — кажуть у Букінгемському палаці. — Щойно вона закінчила, президент підвівся. Раптом королівський оркестр заграв "Боже, бережи королеву". Американець не розгубився, продовжив говорити під музику.

На прийомі була дружина Обами 47-річна Мішель. Вона вдягла білу сукню до п'ят, на руках мала білі рукавички вище ліктів. Волосся вклала у високу зачіску.

— Коли Мішель заходила у Букінгемський палац, здійнявся сильний вітер, — згадує очевидець, британський папараці Стів Горден, 29 років. — Перша леді США схопилася за сукню, пошиту з легкої тканини, аби не задер вітер. Негода розкуйовдила її волосся. Єлизавета вхопилася за капелюшок. Шовкової сукні з обшитим камінцями Сваровські ліфом не притримувала. До подолу одягу королеви пришивають спеціальні тягарці.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ годувала Обаму картоплею та бараниною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути