пʼятниця, 01 червня 2012 06:45

Екс-зять Кучми просить Януковича допомогти повернути синів

Колишній зять екс-президента Леоніда Кучми Ігор Франчук, 43 роки, написав листа до президента Віктора Януковича. Просить допомогти відсудити в колишньої дружини 34-річної Тетяни Франчук синів — 12-річного Олександра та Ярослава, 10 років.

— 21 травня Голосіївський районний суд Києва прийняв рішення негайно відібрати мого молодшого сина Ярослава й передати його матері в Англію, — ідеться в листі. — Рішення виносили під тиском: суддя постійно ховала від мене очі. Розумію, що гроші теперішнього чоловіка Тетяни вирішують усе. Але гроші не мають бути для чиновників важливішими за долю живих дітей. Я боюся за життя Ярослава. Мама і бабуся постійно знущаються над ним через його любов до мене. Я звертався за допомогою в різні служби. Усі кивають "кудись наверх". У вас два сини. Знаю, ви ними пишаєтеся і готові віддати за них життя. Зрозумійте мій батьківський біль, дайте можливість захистити дітей від такого правосуддя і продажних чиновників.

Ігор та Тетяна прожили у шлюбі 10 років. Розлучилися 2008-го. Діти залишилися з матір'ю. Невдовзі Тетяна вийшла заміж за португальського бізнесмена Мануела Алвеса і з дітьми переїхала до Лондона. На початку цього року Ігор силоміць перевіз дітей до Києва.

— Я подзвонила Ігорю і спитала, коли можна забрати дітей, — розповідає Тетяна Франчук. — Він мені відповів: "Ніколи". Я одразу ж прилетіла з Лондона і поїхала в Чапаєвку до його будинку. Охоронці всередину мене не пустили. Старшому Сашкові вдалося прорватися до мене, а молодшого Ігор так і не випустив. Він нічого не пояснював, лише повторював: "Я змушу сина назавжди тебе забути". Ігор налаштовував дітей проти мене. Казав, нібито я хочу посадити його у в'язницю, а їх віддати в чужі родини. Ярославу він не дозволяв розмовляти зі мною навіть телефоном. Ігор розігрує люблячого батька. А позаочі пише мені СМС образливого змісту. Він не раз погрожував мені та моїй матері розправою, якщо ми будемо заважати робити, що йому заманеться.

До шлюбу з Тетяною Ігор Франчук був одружений з донькою Леоніда Кучми. З нею має сина Романа, 20 років. Торік він узяв прізвище свого вітчима — 51-річного Віктора Пінчука.

Тепер Ігор Франчук живе у цивільному шлюбі з Юлією Польською, власницею консьєрж-сервісу " Роял-ґруп". Вони мають спільну доньку 2-річну Єлизавету.

— Діти чудово ладнають і люблять одне одного, — каже він. — Ми не раз відпочивали всі разом. Жодних непорозумінь не виникало.

Зараз ви читаєте новину «Екс-зять Кучми просить Януковича допомогти повернути синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути