пʼятниця, 17 серпня 2018 00:15

Едуард Успенський помер від раку шлунка

Автор: WWW.TVK6.RU
  Письменник Едуард Успенський не підтримував анексії Криму Росією й війни на Донбасі. Казав, що на росіян напав масовий гіпноз
Письменник Едуард Успенський не підтримував анексії Криму Росією й війни на Донбасі. Казав, що на росіян напав масовий гіпноз

14 серпня в селі Пучково Троїцького округу Москви помер російський письменник і сценарист 80-річний Едуард Успенський. Мав рак шлунка. Останній рік пересувався на інвалідному візку, пройшов чотири курси хіміотерапії в німецькому місті Баден-Баден.

Письменник народився в місті Єгор'євськ Московської області 1937 року. Батько був партійним діячем, мати — інженером-машинобудівником. Мав двох братів.

Едуард Успенський закінчив Московський авіаційний інститут. Отримав фах інженера, але вирішив писати сценарії до мультиплікаційних фільмів і книги. Найпопулярніші його твори про крокодила Гену й Чебурашку, кота Матроскіна й дядю Федора. За його книгами зняли майже 60 мультфільмів. Едуард Успенський не підтримував анексію Криму Росією.

— Країна розділилася на 10 відсотків розумних й 90 відсотків ідіотів. Я вважаю, що належу до розумних. Історія з Кримом — потворна, — казав Успенський.

Засуджував російську пропаганду проти України. Наголошував, що на росіян напав масовий гіпноз, а війна на Донбасі не має виправдання.

Був одружений чотири рази. Від першого шлюбу має доньку. У другому виховував прийомних дівчат-двійнят. Лишилися двоє онуків.

Зараз ви читаєте новину «Едуард Успенський помер від раку шлунка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути