Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 00:30

Джордж Буш мав хворобу Паркінсона

Автор: WWW.CDNVIDEO.RU
  41-й президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш пішов з політики 1993-го, писав мемуари. Із дружиною Барбарою Буш прожив у шлюбі 73 роки. Виховали п’ятьох дітей
41-й президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш пішов з політики 1993-го, писав мемуари. Із дружиною Барбарою Буш прожив у шлюбі 73 роки. Виховали п’ятьох дітей

— Тоталітарна ера минає, старі ідеї падають, як листя з неживих дерев і дні диктаторів закінчаться, — казав 20 січня 1989-го на інавгурації 41-й президент США Джордж БУШ. Минулої п'ятниці він помер у лікарні Х'юстона на 95-му році. Страждав на хворобу Паркінсона. Пересувався в інвалідному візку.

— Останні кілька днів Джордж погано почувався: перестав їсти і майже весь час спав, — розповідає колишній держ­секретар США 88-річний Джеймс Бейкер.

Джордж Буш народився в сім'ї банкіра і сенатора від Республіканської партії Прескотта Буша. 18-річним записався в армію, став наймолодшим пілотом США. 2 вересня 1944-го під час атаки на японський острів Тітідзіма його літак підбили. Буш зумів скинути бомби і вистрибнув із літака над океаном. За це був нагороджений Хрестом льотних заслуг — однією з найвищих військових нагород.

Після війни отримав диплом економіста в Єльському університеті. Створив нафтовидобувну компанію "Запата Корпорейшн".

— У 40 років я був мільйонером, — казав Буш. — Зрозумів, що в бізнесі досягнув максимуму, і вирішив іти в політику.

1971-го став послом США в ООН. Через п'ять років очолив Центральне розвідуправління. 1980 року балотувався в президенти. Вибори програв Рональду Рейгану. Той призначив Джорджа Буша державним секретарем. На цій посаді працював вісім років.

1989-го став президентом США. Наприкінці липня 1991 року відвідав Радянський Союз. У промові закликав українців утриматися від виходу з СРСР і проголошення незалежності.

Після програшу Біллу Клінтону Буш пішов із політики. Писав мемуари та колекціонував шкарпетки.

Джорджа Буша поховають 6 грудня в місті Коледж-Стейшен на території Техаського університету "Ей енд Ем". Тут спочиває його старша донька Паулін Робінсон, яка померла від лейкемії 3-річною, та дружина Барбара Буш, якої не стало минулої весни. Прожили у шлюбі 73 роки. Їхній старший син 72-річний Джордж Буш став 43-м президентом США. Молодший на сім років Джон був губернатором Флориди. 63-річний Нейл і Марвін, 62 роки, — бізнесмени. Донька Дороті керує власним благодійним фондом.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш мав хворобу Паркінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути