вівторок, 18 вересня 2018 05:36

Двоє українок відсиділи півроку в китайській тюрмі

Автор: alina_armstrongg / Instagram
  Аліна Іванова (ліворуч) з Анжелою Седлецькою з Дніпра півроку провели в тюрмі Китаю через неправильно оформлені документи
Аліна Іванова (ліворуч) з Анжелою Седлецькою з Дніпра півроку провели в тюрмі Китаю через неправильно оформлені документи

Шість із половиною місяців провели за ґратами в китайському місті Веньчжоу 20-річні Аліна ­Іванова й Анжела Седлецька з ­Дніпра.

— Виявилося, що наш роботодавець зробив фальшиві документи. Коли прибули в Китай, за процедурою пішли в поліцейський відділок на кордоні. Мали показати запрошення на роботу й отримати візи. Але імміграційна служба забрала паспорти, — розповідає Аліна Іванова.

Нас затримали за адміністративне правопорушення. Потім оголосили підозру в незаконному перетині державного кордону й посадили до слідчого ізолятору. Після цього без усіляких пояснень привезли у в'язницю.

В камері були від 11 до 16 людей. Усі китайці. Забороняли рухатися, вставати з місця. Говорити дозволяли одну годину на добу й лише на вулиці. Не можна було присідати, тримати руки на грудях і в кишенях. Уночі мали чергувати по 2,5 години. Треба було стояти і не рухатися весь цей час. З їжі лише рис. Все інше потрібно було купувати, навіть засоби особистої гігієни.

Спочатку нічого не пояснювали, не давали спілкуватися з рідними й ігнорували будь-які прохання. Наше посольство зверталося до Пекіна з вимогами про зустріч. У таких випадках постійно були присутні перекладачі, які контролювали все, що ми говоримо. Іноді змушували говорити з посольством лише англійською.

За клопотанням українського посольства нам надали адвока­тів. На суді призначили шість місяців і 15 днів в'язниці. А також штраф 2 тисячі юанів з кожної. Це майже 8 тисяч гривень. Наше посольство спільно з родичами заплатило гроші. 26 серпня нас депортували. Два тижні тому повернулися додому. Виявилося, були перші іноземки, яких затримали у кримінальній справі в цьому місті.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українок відсиділи півроку в китайській тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути