пʼятниця, 16 листопада 2018 06:40

"Дружині 45 років, а чоловікові — 20. Сусіди думають, що він її син"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Онучці 29 років, але досі живе без чоловіка і дітей, — розповідає в листі 69-річна Раїса Володимирівна з Вінниччини. — Має вищу освіту й хорошу роботу, та свою половинку ще не зустріла. Їй вже пора народжувати мені правнуків. Донька моя теж самотня. Має мужчину, але чи можна на нього розраховувати?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверту фото онуки Вікторії і доньки Світлани. Вони схожі — темно-русі, кучеряві, у бежевих блузах.

— Онука вийде заміж за рік. Правнуком потішить 2020-го. Судженого зустріне дорогою на роботу. Донька житиме в цивільному шлюбі. Вам ці стосунки здаватимуться несерйозними. Але вони почуватимуться щасливими і без штампу в паспорті.

"Син Саша повернувся з війни іншою людиною, — пише 54-річна Руслана з міста Кропивницький. — На роботу йти не хоче. З усіма старими друзями порвав. Почав зустрічатися із жінкою, яка має трьох дітей від першого шлюбу. Хоча раніше в нього був роман з однокласницею Олею. Ми надіялися: коли повернеться, вони узаконять стосунки й народять нам онуків. Чому вони розійшлися, не знаю. Зустріла Олю в місті. Вона каже, що Сашко її покинув, бо полюбив іншу жінку. Чужих дітей він готовий ­прийняти, як рідних. А своїх не хоче. Може, нова жінка його причарувала?"

Вкладає у конверт фото Олександра. Він стоїть босоніж на березі річки. Тримає рибальські сіті в руках.

— До Ольги не повернеться, а з розлученою жінкою стосунки узаконить у лютому наступного року. Вам важко змиритися з вибором сина. Маєте прийняти його рішення, якщо не хочете втратити зв'язок з Олександром. Боїтеся, що невістка претендуватиме на квартиру сина. Та вона з тих жінок, що шукає піклування та любові, а не вигоди. Наступного року чекайте на поповнення в родині.

"Сестра два роки тому вдруге вийшла заміж, — розповідає в листі 47-річна Лідія з Херсонської області. — Наша мати з її вибором досі не може змиритися. Уявіть, що дружині 45 років, а чоловікові — 20. Сусіди думають, що він її син. Родичі насміхаються. Даша була заміжня за бізнесменом, мала двоє дітей. Але пожертвувала всім заради хлопця, з яким познайомилася в інтернеті. Торік Даша завагітніла. Народила в один день зі своєю старшою донькою. Для нас це було шоком. Мати просить її переїхати жити в інше місто, щоб на нас перестали тикати пальцем".

Біоенергетик сканує долонею фото Дарії та її чоловіка Дмитра. Жінка худа, у приталених джинсах і хутряній жилетці. Каштанове волосся зібране в пучок. Чоловік — на голову вищий, у синій куртці з жовтим капюшоном.

— Даремно соромитеся рідної сестри. Краще пораділи б за її нову сім'ю. Дарія пішла від чоловіка, бо набридло терпіти регулярні зради. У парі з молодшим партнером почувається коханою та щасливою. Різниця у віці їх не лякає. Переживає лише за стосунки з дітьми. Донька та син від першого шлюбу теж не змирилися з її вибором, тому перестали спілкуватися з матір'ю. Донька не дозволяє бачитися з онуком. Ситуація зміниться після Нового року. Цькування з боку родичів припиняться, щойно жінка розділить із попереднім чоловіком спільно нажите майно.

"12 років тому я розійшлася із цивільним чоловіком, — пише хмельничанка Людмила, 51 рік. — Прожили разом три роки. Недавно Олег знайшов мене в інтернеті. Почали переписуватися, вирішили зійтися. Він з Івано-Франківської області. Каже, що пройшов АТО і це його змінило. Вперше ми розійшлися через горілку. Тепер два місяці, як знову разом. Він спочатку не пив. Раптом зірвався. Поїхав від мене додому і продовжує вживати спиртне. Випивку і п'яних чоловіків терпіти не можу. Не знаю, чи зумію продовжувати стосунки. Набридла самотність. Хочу тепла і ласки".

Біоенергетик запалює свічку. Сканує правою долонею фото Людмили й Олега. Обоє — в сірих зимових куртках із хутряними комірами.

— Олег випиває, бо дає про себе знати посттравматичний стресовий розлад. Доки не почне відвідувати психолога, зі спиртним не зав'яже. Це допомагає йому на деякий час забути про втрачених побратимів і пережите на війні. Добре, якщо залишитеся поруч із коханим у цей непростий момент. Але не виховуватимете, а підтримаєте. Скоро помітите зміни в поведінці Олега, які приємно здивують.

Зараз ви читаєте новину «"Дружині 45 років, а чоловікові — 20. Сусіди думають, що він її син"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути