пʼятниця, 29 січня 2010 07:16

Домовик допоміг знайти документи

Жителька міста Гайсин Вінниччини Ірина Соколова, 24 роки, місяць шукала загублені документи. Каже, знайти пропажу їй допоміг домовик.

— На початку жовтня зрозуміла, що в мене зникли домова книжка, техпаспорт на будинок і свідоцтво про спадщину, — розповідає Ірина. — Де тільки не шукала! По два рази обійшла всі інстанції, куди могла їх узяти — водоканал, комунгосп, відділ земельних ресурсів, управління газового господарства. У бібліотеку бігала. У хаті теж усе перерила, навіть у каструлі заглядала. Та папери ніби крізь землю провалилися. Раніше документи лежали в одному місці. Домову книжку, техпаспорт і свідоцтво я взагалі зберігала в окремій теці.

Ірина вирішила поновлювати документи. У нотаріальній конторі їй сказали, що передали свідоцтво на спадщину в обласний архів. Пояснили: доведеться доводити в суді, що вона є спадкоємницею.

— Я лиш уявила всю ту тяганину, то мені аж погано зробилося. Братова розказала, як колись знайшла свій паспорт і свідоцтва про народження дітей. Словом, увечері я прив"язала пояс від джинсів до ніжки кухонного столу і подумки попросила домового повернути документи. На другий день прибігаю на обід. Як завжди, вішаю куртку в прихожій, зверху на поличку кладу парасолю. Раптом відчуваю: під рукою щось є. Я лап-лап — папка з документами. Не можу зрозуміти, як я її не помічала. Я ж там не раз дивилася!

Старші люди кажуть, що домовика слід задобрювати. Тоді він піклуватиметься про добробут у сім"ї. Раз на місяць необхідно класти в одному й тому ж місці воду, цукерки. На столі слід щодня залишати щось з їжі. Кажуть, молока домовики не люблять.

Зараз ви читаєте новину «Домовик допоміг знайти документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути