пʼятниця, 12 січня 2018 05:30

"Доньці 38 років, сину — 35. Обоє неодружені"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Донька за фахом лікар, — пише Михайло Михайлович із Рівненщини. — Їй 38 років, незаміжня. Боїмося, що їй поробили. Одна людина нам говорила, що на Аліні — вінок безшлюбності. Сину 35 років, теж неодружений. Хоче їхати на заробітки за кордон. Ми відмовляємо. Не впевнені, що Дмитру варто туди вирушати".

Листи коментує столичний біоенергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта паспортні фото доньки Аліни та сина Дмитра. Сканує їх правою рукою.

— Син приведе невістку влітку. Донька житиме в цивільному шлюбі. Вам її вибір не буде до вподоби. Спробуйте порозумітися із зятем. У дітей складуться надійні стосунки. Обоє будуть щасливі в парі.

"18 років тому сестра в листопаді народила дівчинку, — пише 37-річна Вікторія Яківна з Рівненщини. — Співмешканець змусив її відмовитися від дитини. Ми з мамою довго шукали немовля по сирітських будинках. Їздили в дві сусідні області, але марно. Альона не зізнавалася, куди віддала дитину. Мати вже п'ять років, як на тому світі. У сестри — четверта стадія раку. Я розлучена. Дітей не маю. Племінниця — єдина рідня на всій землі. Але за словами сестри, її всиновили іноземці. В Україні шукати марно".

Надсилає фото сестри Альони. Вона в довгому синьому платті з глибоким вирізом на грудях. Коротко стрижена, рудоволоса, має пірсинг у носі. У руках тримає букет конвалій.

— Сестра двічі впустила шанс стати матір'ю. 12 років тому під час пологів помер хлопчик. Доньку віддала в будинок маляти. Ви з мамою приїхали туди запізно. Дитину вже прилаштували в іншу сім'ю, а від вас це утаїли. Дівчинка живе в Німеччині. Розшукувати її не варто. Про те, що її вдочерили, не здогадується. Як і про ваше існування.

"Прожили з чоловіком 25 років. Маємо доньку, — розповідає в листі 58-річна Віра Іванівна з Черкащини. — Я знала, що чоловік зраджує мені зі своєю бухгалтеркою. Але закривала на це очі. Недавно він пішов до неї жити. Та жінка з нашого села. Я далі так не можу. Мені ця зрада пече й болить. Донька вмовляє, щоб їхала на роботу за кордон і забула батька. Але не знаю, чи це допоможе. Бо роки і здоров'я вже не ті".

Вкладає в конверт фото з чоловіком. Він огрядний, лисуватий, у синій футболці. Жінка кароока, кучерява. На голову нижча.

— Поїздка за кордон піде вам на користь. Про зраду не забудете, але зможете відволіктися від гірких думок. Не ставте хрест на власному майбутньому. На заробітках зустрінете чоловіка, який поверне вас до нормального життя. Відкрийте своє серце для нових почуттів. Не зациклюйтеся на віці обранця та його минулому. Починайте разом нову сторінку спільного життя.

"14 років тому перед Новим роком розлучилися мої батьки, — пише черкащанка Людмила, 29 років. — Думала, що після цього зненавиджу новорічні свята. Але позаторік перед Різдвом у моєму житті з'явився Юра. Поверталася з роботи додому на метро. Він зайшов у передостанній вагон, де було 10 пасажирів. Присів біля мене. Почав знайомитися. Мав виходити через дві станції. У мене сів мобільний. Він не мав, на чому залишити мені номер. Дістав 200 гривень. Написав на грошах свій телефон. Тиждень йому не дзвонила. А потім наважилася. На сьомому побаченні він освідчився. Мати була проти наших стосунків. Торік перед Різдвом ми одружилися. Мамі це не сподобалося. Вже рік ми не спілкуємося. Думаю, через її образи в нас не виходить зачати дитину. Коли дізналася про весілля, сказала, що добра нам не бажає".

— Мати заздрить вашому щастю. Однак не вона перешкоджає зачаттю. Обом треба обстежитися. Маєте всі шанси покращити здоров'я і стати батьками 2018 року.

"Живемо в селі під Києвом, — пише ­Василь Григорович, 65 років. — Давно виставили на продаж свою хату. Покупців нема, а ми так хочемо переїхати в Переяслав-Хмельницький. Щось постійно стає на заваді".

У конверт вкладає фото будинку. Він із білої цегли. На подвір'ї — гараж та літня кухня.

— Чи всі члени сім'ї налаштовані на переїзд? Чи не нав'язуєте своє бажання дітям та дружині? Вони поки не готові покинути хату, в якій пройшли найкращі роки життя. Якщо вибір і бажання спільні, покупець знайдеться швидко. Час шука­ти оселю для переїзду. Виставляйте будинок на продаж у лютому. Стережіться шахраїв. Заручіться підтримкою надійного рієлтора. Будьте готові до торгу.

Зараз ви читаєте новину «"Доньці 38 років, сину — 35. Обоє неодружені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути