четвер, 16 лютого 2012 00:45

До високих чобіт одягають сукню-светр

— Наступного сезону на хутро буде бум. Ним прикрашатимуть сумки і взуття. Писком сезону стануть легкі високі сандалі з халявами, обшитими хутром, — каже південнокорейська дизайнерка 43-річна Син Чжун Вань.

12 лютого вона презентувала колекцію взуття та клатчів сезону осінь-зима 2012 на Тижні моди в американському Нью-Йорку.

На подіум виходить модель у сріблястих черевиках на 12-сантиметрових підборах. У взуття відкриті носок і п'ятка. Каблук прикривають вивернуті вовняні халяви, спереду оздоблені кролячим хутром.

— Така модель підійде жінкам, які люблять бути в центрі уваги і не бояться експериментувати, — розповідає Син Чжун Вань. — Рекомендую купувати золотисті та срібні черевички. Вони виглядають не так вульгарно, як червоні лаковані чобітки. Їх краще взувати під коротку спідницю або вузькі джинси. Якщо доведеться бігти по калюжах, то висока платформа і підбори захистять від бруду. Необов'язково, щоб таке взуття було вашого розміру. Відкриті п'ятка і носок дають змогу узяти на розмір менші. Ніжки здаватимуться сексуальнішими.

Дівчина у сірому твідовому пальті демонструє високі чобітки з відкритими носками на шнурівці. Їх узула на чорні вовняні шкарпетки.

— Така комбінація годиться для холодної погоди. Нога відкрита, але в теплі.

Глядачі аплодують моделі в асиметричній чорній сукні та високих чорних ботфортах із колекції американського дизайнера Томмі Гілфіґера, 60 років. З-під короткого плаття видно трусики.

— Ботфорти вже років 10 не виходять із моди, що не рік їхня халява стає дедалі вищою, — каже Томмі. — Тепер вона закриває мало не половину стегна. Якщо дівчина повна і кривонога, від ботфортів краще відмовитися. Це взуття для дівчат зі зростом не менше ніж 170 сантиметрів.

Ціни на взуття Гілфіґера починаються від $1 тис. Ботфорти з пітонової та крокодилячої шкіри — від $10 тис.

— Такі моделі чудово вписуються в гардероб ділової жінки. До них пасуватимуть дорогі ділові костюми з тонкої вовни. Не варто наслідувати моделей із глянцевих журналів. Дівчину в ботфортах і коротких шкіряних шортах чи спідниці можуть сплутати з повією.

Під високі чоботи радять вдягати цупкі чорні колготки, легінси або вузькі джинси. Наверх — туніку або сукню-светр. Аксесуарів має бути мінімум.

— В Україні модниці ще минулої осені почали одягати босоніжки на шкарпетки, — розказує київський стиліст Ольга Навроцька, 38 років. — У моду ввійдуть туфлі-лодочки з гострим носком на тоненькій шпильці.

У клатчі поміщаються банківські картки й помада

Південнокорейська дизайнерка Син Чжун Вань пропонує жінкам носити яскраві клатчі. Одну модель зробила схожою на гральні кості, інші прикрасила пластиковими золотистими фігурками у формі сердечок і губ.

— Раніше дизайнери радили добирати сумки до одягу чи взуття, — говорить модельєр. — Тепер модно вибирати сумочку на контраст до вбрання. До червоної сукні купують зелений клатч, до синьої — червоний.

Наступного сезону клатчі витіснять великі сумки незрозумілої форми. Жінка має зрозуміти, що вона не в'ючна тварина, аби тягати із собою торбу. В клатчі поміщаються лише телефон, банківські картки й помада.

 

Зараз ви читаєте новину «До високих чобіт одягають сукню-светр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути