середа, 04 березня 2009 19:16

Дмитро Халаджі на спині підняв 40 людей

1 березня донецький силач 29-річний Дмитро Халаджі підняв на спині 40 людей. Вони стояли на дерев"яній дошці. Так чоловік репетирував майбутній рекорд, який збирається встановити за місяць. Тоді він планує підняти 50 людей — вагу 3,5 т.

— Стільки всяких думок лізе в голову, коли йдеш на якісь рекорди. Піднімаю вантаж і думаю, аби нога не підвернулася або суглобчик якийсь. Але найбільше переживав, щоб помічники вчасно підставили естакади для помосту, коли назад людей спускатиму. Бо боронь Боже вся та конструкція впаде, то це мені смерть одразу, — зізнається "ГПУ" Дмитро. Він говорить російською.

В останній день Масляної силач презентував оновлену програму своїх рекордів. Він порвав кілька залізних ланцюгів, жонглював 70-кілограмовими гирями і ядром, голою рукою одним ударом забивав шиферні цвяхи. По 30 чоловіків з обох боків намагалися розтягнути руки Халаджі. Не витримали ланцюги. Двома дерев"яними брусками, встановленими на попереку, Дмитра переїхали три автівки: "Шкода Фабія", джип і вантажівка "газель". Разом це 9 т.

— Ой, мене там "газель" так буксонула заднім колесом. Водій, мабуть, злякався — це ж свідомо переїжджаєш людину. Зі страху дав газу. Чесно кажучи, мені стало боляче. Добре, що це була остання машина. А джип узагалі через мене перелетів. Мав повільніше їхати, але там об"єм двигуна — "трійка". Він як газонув — одразу двома колесами і переїхав. Я не встиг підготуватися і видихнути.

До рекорду Халаджі тренується тричі на тиждень. На спині піднімає разом бетонні арматури, рейки і школярів-екскурсантів.

— От недавно мене переїжджав "москвич" із сімома людьми в салоні. Машина бампером вдарила в груди. Я впав, і вся та вага — на мене. Не знаю, яким дивом не придавило.

— Перед такими трюками добре їм. У неділю, наприклад, з"їв сковорідку омлету, п"ять блінчиків і випив літру молока з буханкою білого хліба. Зараз важу 124 кілограми.

У планах рекордсмена — підняти трактор завважки 3,7 т та "газон" — 5,5 т.

Останній офіційний рекорд Халаджі встановив торік у жовтні. У соляній шахті на 300-метровій глибині на спині підняв 1600 кг солі. Дмитро єдиний у світі мізинцем правої руки виважує 151 кг, а лівою рукою — 300 кг. Три роки тому він побив рекорд давньогрецького силача Бібона. Той однією рукою підняв камінь вагою 143,5 кг. А донеччанин — 156-кілограмовий.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Халаджі на спині підняв 40 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути