Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 06:30

Для собак створюють дитсадки

— Коли шукали квартиру, нам ніхто не відмовив з орендодавців, коли чули про собаку. Дозволяли навіть із двома-трьома псами жити, — каже 27-річна Тетяна Хотлубей. Переїхала до Праги позаторік працювати весільним фотографом. Має шпіца Бориса.

— У Чехії для собак створюють дитсадки. Працюють з 7:00 до 19:00. День перебування мого пса обходиться у 295 гривень. Його розважають, вигулюють, тренують. При дитсадку працює ветлікарня. Її послуги входять у вартість перебування.

Влаштовують собак від трьох місяців. Тварин дозволяють приводити на роботу. При офісах є спеціальні "догфрендлі" офіси. Навіть у ресторан можна з ним заходити. Біля кожного ресторану, кафе, пабу, зоопарку — миски з водою. У ресторані офіціант приносить індивідуальну миску з водою і ставить під стіл.

За вигул собаки без намордника можна заплатити штраф 1180 гривень. Та найбільше доведеться віддати за фекалії, що не прибрали за твариною на вулиці. Це понад 23 тисячі гривень. Усі намагаються дотримуватися порядку. Майже на кожній вулиці на парканах висять еко-пакети з лопатками.

У Празі немає бродячих собак. Існують спеціальні притулки та розплідники. Якщо загубилися, перехожі викликають ветслужбу. Вона забирає тварину в притулок. Господар може виявити її на спеціальному сайті.

Зараз ви читаєте новину «Для собак створюють дитсадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути