четвер, 29 грудня 2011 05:15

Дід Мороз не такий строгий, як Миколай

5-річний Артур Янковський із села Лапаївка Пустомитівського району на Львівщині двічі отримує подарунки — від Святого Миколая і Діда Мороза. Вірить в обох.

— Святий Миколай більше чарівник, ніж Дід Мороз, — каже. — Він живе на небі і звідти бачить усіх дітей. Його олені мають крила. Він сідає в сани, і вони тягнуть їх по небу, спускаються на землю. Біля Миколая сидять ангели, тримають мішки з подарунками. Миколай дуже строгий. Дуже. Якщо дитина нечемна, він може принести довгу різку. Потім мама або тато ту нечемну дитину зможуть нею бити. Ми з мамою, як тільки настала зима, написали листа Миколаю, поклали в кухні на підвіконник. Він його довго не забирав. Ну, бо я в садочку не хотів їсти і спати, а вдома плакав, весь час просився за комп'ютер грати в гонки. Але потім, коли я ввечері помолився і пообіцяв Миколаю, що стану чемний, він забрав того листа. Не відкривав вікна, просто отак руку пропхав через шибку і забрав. Він навіть крізь стіни може проходити. Потім, коли я спав, приніс мені подарунки. Все, що я просив — книжку про Макквіна, гру "Футбол". Поклав їх під подушку. Як він то зробив, не знаю. Його не бачили ні мама, ні тато. У мене є образочок з Миколаєм. Він такий старенький, з бородою.

Дід Мороз живе у лісі. Їздить по снігу на санях з кіньми. Цього року снігу нема, то, певно, на возі буде їздити. Він не може крізь стіни ходити, тільки через двері або вікно. Його можна побачити на вулиці, в супермаркетах. Він приходить до дітей в дитсадки, дарує цукерки. Одітий в червону шубу. Має таку бороду, як Миколай. Але набагато молодший. А на шапці не має хреста. Дід Мороз кладе подарунки під ялинку. Торік прийшов до нас увечері, коли в нас були гості. Подарував мені тільки пазли. Дід Мороз, певно, не має стільки грошей, як Миколай. Але зато він не такий строгий. Як приходив до нас додому, то дуже голосно реготав. І всі дорослі дуже сміялися.

Зараз ви читаєте новину «Дід Мороз не такий строгий, як Миколай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути