Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 06:00

Давида Бабаєва поховали під оплески

Автор: ФОТО З САЙТА RUSDRAM.COM.UA
  Давид Бабаєв 47 років працював у столичному Театрі російської драми імені Лесі Українки. Зіграв у понад 70 виставах
Давид Бабаєв 47 років працював у столичному Театрі російської драми імені Лесі Українки. Зіграв у понад 70 виставах

У Києві на Байковому кладовищі поховали актора столичного Театру російської драми і комедії імені Лесі Українки 76-річного Давида БАБАЄВА. Причину смерті не розголошують.

— Я не люблю слово "играть". Мне больше нравится термин "жить". Чехов сказал гениальную вещь: "Театр — то место, где наконец-то можно не играть". Важно прочувствовать своего героя. Для этого мне достаточно вспомнить ситуации из своей жизни, где были похожие эмоциональные переживания — розповідав в одному з інтерв'ю актор.

Бабаєв народився у столиці Дагестану Махачкалі, де під час Другої світової війни його сім'я перебувала в евакуації. 1969 року закінчив Київську муніципальну академію естрадного й циркового мистецтв. Згодом викладав там на кафедрі розмовного жанру. З ­1972-го і до кінця життя працював у столичному театрі імені Лесі Українки.

Знімався у кіно. Зіграв у понад 70 виставах. Найвідоміші — "Школа скандалу", "Пані міністр", "Наполеон і корсиканка".

"Особливою для Давида Володимировича була роль Гаррі в "Останній любові". За сюжетом, літній чоловік зустрічає пізню любов й оживає на очах. Прониклива історія, зігріта природною чуйністю і вразливістю Давида Володимировича, була улюбленою у глядачів. Саме ця вистава стала останньою для видатного актора. Ніхто й подумати не міг, що того вечора актор востаннє вийде на сцену і щирі оплески почує теж востаннє", — написали у "Фейсбуку" на сторінці театру.

На прощанні з актором побував голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Його мати — акторка 60-річна Наталія Кудря була партнеркою Бабаєва у кількох виставах. В останню путь покійного провели оплесками. Залишилася дружина Тетяна.

Зараз ви читаєте новину «Давида Бабаєва поховали під оплески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути