вівторок, 05 березня 2019 06:21

Данило Клещар став на водні лижі у два роки

Автор: WWW.FACEBOOK.com/ DANIEL KLESHCHAR
  Данило Клещар займається вейк­бордінгом із трьох років. Тричі на тиждень тренується у школі, яку в Києві відкрили його батьки
Данило Клещар займається вейк­бордінгом із трьох років. Тричі на тиждень тренується у школі, яку в Києві відкрили його батьки

Вісім років катається на водних лижах 10-річний Данило КЛЕЩАР із Києва. У своїй віковій категорії двічі ставав чемпіоном світу з вейк­бордингу. Це — екстремальний вид спорту. Спорт­смен на дошці їде на буксирі за катером. Хвилі, яке судно лишає за собою, використовує як трамплін. У стрибку виконує різноманітні трюки.

— Вперше став на водні лижі у 2,3 року, а в 3 — вже катався на вейкборді, — розповідає Данило Клещар. — 2013-го вперше взяв участь у чемпіонаті світу з вейкбордингу. Зайняв тоді друге місце, а наступного року — третє. Одні змагання пропустив, щоб краще підготуватися. 2016-го став переможцем на чемпіонаті світу у Філіппінах. Усю програму виконав ідеально. За рік знову посів перше місце на цих змаганнях.

Хлопця тренує батько Руслан Клещар. 2005 року він разом із дружиною Іриною відкрили школу з вейкбордингу в Києві.

— Ми з чоловіком раніше займалися водними лижами. Виступали у складі збірної України, — розповідає Ірина. — Після закінчення кар'єри вирішили зайнятися тренерською роботою. Займатися на воді починаємо з початку травня, а завершуємо наприкінці вересня. На перше заняття вистачить і 30 хвилин. Обійдеться у 300–350 гривень. Даня з народження ріс у колективі наших вихованців. Повторював усе, що робили інші діти. Тепер тренується тричі на тиждень.

У лютому сім'я вирушила на двотижневе тренування в катерній академії Сайд Вейк у містечку Ріо Фундейро в Португалії.

— Цьогоріч розпочали сезон раніше, щоб добре підготуватися до чемпіонату Європи. Навесні полетимо в Туреччину, а восени — на чемпіонат світу в Мексиці, — каже Ірина Клещар. — У професійних змаганнях переможці отримують грошову винагороду, а в дитячих — лише медалі та призи. Хоча іноді спонсори можуть проявити ініціативу. Виграні гроші діти, зазвичай, витрачають на нове обладнання. Дошка для вейкбордингу коштує в середньому 8 тисяч гривень, стільки ж — черевики з кріп­ленням.

Данило з минулого року навчається в дистанційній школі.

— Раніше доводилося брати з собою в подорожі підручники і наздоганяти шкільну програму самотужки, — говорить Ірина. — Тепер із собою возимо лише комп'ютер.

Зараз ви читаєте новину «Данило Клещар став на водні лижі у два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути