пʼятниця, 28 січня 2011 01:15

Чоловіків взули у туфлі на підборах
5

Модель демонструє французьку білизну марки ”Етам”
Фото: фото: REUTERS/Gonzalo Fuentes
”Діор” пропонує носити піджаки із об'ємними рукавами або плечима, а талію підкреслювати поясом
Дизайнери бренду ”Олександр Маккуін” взули чоловіків у туфлі на підборах заввишки до трьох сантиметрів
Під час презентації чоловічого одягу подіумом дефілювали моделі з собаками
Капелюхи у формі літаючих тарілок з колекції Джорджіо Армані

У Парижі триває тиждень моди от кутюр. Першим свою колекцію "весна-літо 2011" представив італійський дизайнер 76-річний Джорджіо Армані. На подіум вийшли моделі, переодягнені в інопланетян. Їхній одяг із блискучих тканин металевого відтінку переливався як рідка ртуть. На голову моделям одягли капелюхи у формі літаючих тарілок, що закривають обличчя до губ.

— Цієї весни жінкам варто поєднувати гостроплечі жакети із вузькими штанами, а класичні сукні до колін із легінсами, — каже дизайнер. — Можна не одягати бюстгальтери дівчатам із гарною формою грудей. Приталені сорочки на їхніх оголених тілах підкреслюватимуть невинність. Модними будуть туфлі на високих трикутних підборах. Серед кольорів обирайте синій, червоний і металевий. У макіяжі переважатиме природний колір обличчя. Лише губи слід підмальовувати темною помадою.

Об'ємні спідниці-пачки із вузькою талією показав дизайнер "Крістіан Діор" Джон Гальяно, 50 років:

— Під них найкраще пасуватимуть жакети із високими плечима. Цю колекцію я створив після фільму про балерин "Чорний лебідь". Сукні мають об'ємний низ і вузький верх. Жінок я позбавив високих підборів, натомість чоловікам запропонував туфлі на платформі та з каблуком до 3 сантиметрів.

Французький бренд "Живанши", який обожнювала дружина американського президента Жаклін Кеннеді, презентував десять суконь у японському стилі. На кожну із них модельєри витратили 2 тис. год. крою та 4 тис. год. пошиття. На сукнях багато аплікацій з органзи у вигляді крил японського журавля та вишивки з матових паєток. Голови моделей прикрашали  трикутні шапки із чотирма рогами та підсвіткою.

— Я вже втомився від яскравих кольорів та ейфелевих веж на подіумі, — з-за куліс спостерігає за власним показом німецький модельєр Карл Лаґерфельд, 77 років. Він — головний дизайнер дому "Шанель" і "Фенді". — Насправді я жодного разу не був задоволений своєю роботою. Мені здається, що я лінивий, і можу зробити краще. Сукні із відвертим декольте та приспущеною талією я оздобив стрічками та бантами, кофтини та туніки прикрасив бісером. Взуття зробив гостроносим, без підборів.

Поміж показами світових дизайнерів свої колекції демонстрували і менш відомі бренди. Моделей із козенятами на руках на подіум випустив паризький модний дім білизни "Етам".

Паралельно на тижні моди в Мілані глядачів здивували канадські модельєри-близнюки Діна та Ден Кейтони. Їхній бренд "Діскваред" запропонував жінкам носити чоловічий одяг. Моделі дефілювали в чоловічих сорочках і костюмах-трійках. Чоловікам під піджак модельєри одягли футболки та майки, замість ременя дали підтяжки, губи нафарбували помадою. У Кейтонів одягаються співаки Мадонна, Крістіна Аґілера та Джастін Тімберлейк.

— Навряд показ от кутюр французьких дизайнерів якось вплине на українську моду, — говорить київський стиліст Ольга Навроцька, 38 років. — У нас свої фешн-порядки. Навесні та влітку модними будуть сарафани та сукні із квітами. Я завжди звертаю увагу на світові тенденції і задаю їх ознаки у своїх нарядах. Але інколи такий одяг просто не підходить людям. Була тенденція на брюки з високою талією. В Україні вона провалилася. Щоб носити такі штани, треба мати ідеальну фігуру.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіків взули у туфлі на підборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути