Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 15:48

Чоловік Тіни Тернер гасив об неї недопалки

Автор: фото: REUTERS/Miro Kuzmanovic
  Чоловік Тіни Тернер Ервін Бах, молодший за неї на 18 років, щоранку приносить їй каву в ліжко
Чоловік Тіни Тернер Ервін Бах, молодший за неї на 18 років, щоранку приносить їй каву в ліжко

68-річна американська співачка Тіна Тернер отримала $2,5 млн за виступ у Кремлівському палаці в Москві на ювілеї компанії "Газпром".

— Для мене велика честь виступати перед Володимиром Путіним, — сказала зі сцени співачка. Хоча російський президент уже залишив залу.

У Москві Тернер поселилася в готелі "Балчуг Кемпінськи". Вона попросила виділити їй президентський номер — той самий, у якому жила 1996-го, коли вперше відвідала столицю Росії.

— У моєму віці вже важко змінювати звички, — жартує співачка. — Єдине, чого я вимагаю, — це комфорт, бо звикла до нього змалку.

Тіна виростала в заможній родині. Батьки тримали велику ферму в маленькому містечку Натбуш, штат Теннессі. Справжнє ім"я Тернер — Анна Мей Баллок. Коли їй було 10, мати Зельма покинула сім"ю і переїхала до Сент-Луїса.

— Я проплакала безперестанку кілька тижнів, — згадує Тіна. — Та найгірше було попереду, коли батько одружився вдруге. Він переїхав до Детройта, а мене залишив у далекої родички.

У 16 років Анна Мей та її старша сестра Елен перебралися до матері. На своє 17-річчя у клубі "Манхеттен" дівчина познайомилась із музикантами гурту "Королі ритму". Схопила мікрофон і вперше заспівала.

— Мама не хотіла, щоб я стала співачкою, — каже артистка. — Якось не пустила мене на концерт. Музиканти приїхали по мене на рожевому "кадилаку". Наобіцяли світовий успіх, і мама змирилася.

Співачка народила сина Раймонда від саксофоніста Річарда. Але той відмовився одружуватися із нею — сказав, що надто молодий. Анна Мей побралася з вокалістом Айком Тернером. Він придумав дружині псевдонім Тіна — переінакшив прізвисько Шини, казкової королеви джунглів.

— Я була для Айка курочкою, що несла золоті яйця, — визнає співачка. — Він заробляв на мені великі гроші. Казав, що без нього я нічого не варта.

Від Тернера вона народила сина Ріккі. Із чоловіком вони постійно сварилися.

Ми з Ервіном любимо після смачної вечері дивитися телевізор

— Якось виплеснув мені в обличчя віскі з льодом, — згадує Тіна. — Іншого разу облив гарячою кавою. Міг погасити об моє обличчя сигарету. Якось запропонував мені плитку шоколаду. Коли я  відмовилась, ударив. Уперше за 16 років я дала здачі. Ми побилися до крові.

Співачка подала на розлучення. Айк розповідав знайомим, що Тіна — наркоманка.

— Він сам пропонував мені наркотики, — виправдовується актриса.

У суді Тернер заявив, що дружина винна йому $500 тис. за зірвані концерти. Співачка віддала навіть речі, що накупила за роки шлюбу.

— Ти забираєш усе, що я заробила за 16 років. А я забираю своє майбутнє, — сказала тоді вона.

Після розлучення 1985-го Тернер отримала три нагороди "Ґреммі". Вона заявила, що щасливою її може зробити тільки успіх, а не чоловік. Та невдовзі познайомилася з директором німецької звукової студії "ЕМ1" Ервіном Бахом. Йому було 30 років, Тіні — 48.

Вони переїхали до Цюріха. 2000-го Тернер оголосила, що йде зі сцени.

— Я мрію про затишний сімейний куточок, — пояснила вона.

Будинок у Цюріху зводили шість років під наглядом господині. Поряд спорудили капличку, в якій Тіна медитує. Удома вона читає детективи й готує салати з морепродуктів.

— Ми з Ервіном любимо після смачної вечері дивитися телевізор у вітальні, — ділиться Тернер . — А зранку він приносить мені в ліжко каву.

Пара офіційно не одружена.

— Я не уявляю себе нареченою, — пояснює Тіна. — Щоб любити одне одного, не потрібне весілля.

Із синами співачка спілкується нечасто. 47-річний Раймонд займався меблевим бізнесом. На гроші матері відкрив кілька салонів, але збанкрутував. 43-річний Ріккі досі не пробачив їй розлучення із батьком. Кілька разів поліція затримувала його за викрадення автомобілів. Діти живуть коштом матері. Колишній її чоловік, 70-річний Айк, місяць тому помер від передозування кокаїном.

За 45 років Тернер назбирала $180 млн. Нещодавно виступила вперше після 7-річної перерви — на "Ґреммі". Вийшла на сцену в тісному сріблястому корсеті.

— Я ще в чудовій формі, — переконує вона. — Бо медитую і сиджу на очищувальних дієтах.

1939, 26 листопада — Анна Мей Баллок народилася в містечку Натбуш, штат Теннессі, в родині фермера
1956 — уперше вийшла на сцену
1960 — народила сина Раймонда
1962 — побралася з продюсером Айком Тернером; узяла псевдонім Тіна
1964 — з"явився на світ син Ріккі
1976 — розлучилася з Айком; той відсудив у неї $500 тис.
1985 — отримала три нагороди "Ґреммі"
2000 — пішла зі сцени; живе з цивільним чоловіком Ервіном Бахом у Цюріху, Швейцарія
2008 — виступила в Москві на вечірці "Газпрому"

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тіни Тернер гасив об неї недопалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути