вівторок, 18 липня 2017 00:50

Чоловік розмовляє сімома мовами

Автор: ФОТО З особистого архіву Марії Тимчук
  Поетеса Марія Тимчук і канадський лікар Шарбель Сааде розписалися в Києві. Вінчалися в Лівані в родинній церкві чоловіка. Домашнім господарством жінка не займається. Має робітницю
Поетеса Марія Тимчук і канадський лікар Шарбель Сааде розписалися в Києві. Вінчалися в Лівані в родинній церкві чоловіка. Домашнім господарством жінка не займається. Має робітницю

Поетеса 25-річна Марія ­Тимчук одружилася з канадським лікарем із Лівану Шарбелем Сааде, 39 років. Познайомилися на міжнародному медичному конгресі в Києві. До весілля зустрічалися сім місяців.

— На перше побачення запросив наступного дня після знайомства, — розповідає Марія Тимчук. — У ресторан прийшов із букетом червоних троянд — угадав, що люблю ці квіти. За 10 днів подарував золотий перстень ­­із ­діамантом — на знак того, що ми пара. Відчула, ставиться до мене серйозно. Познайомила з батьками й найкращою подругою. У березні запросив мене в Ліван. Там запропонував одружитися. Того ж дня купили обручки, пішли в церкву й заручилися.

Марія Тимчук народилася в селі Красноїлля Верховинського району Івано-Франківської області. Закінчила біологічний факультет Чернівецького університету та факультет соціології і права Київського політехнічного інституту. Пише вірші українською й англійською. 2015-го видала поетичну збірку "На все є час". Працює над другою книжкою.

Шарбель походить із родини ліванських меценатів Алмази й Рашида Сааде. Навчався в Парижі та Монреалі. Має спеціальність лікаря-гінеколога. Працював у гарячих точках планети у складі міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів". Має громадянство трьох держав. Розмовляє сімома мовами. З Марією спілкується англійською.

— Розписалися в Києві, — продовжує Марія. — На святкування в ресторан запросили 15 гостей. 25 червня повінчалися у Лівані в родинній церкві чоловіка. Вона — з каменю. Усере­дині гарно оздоблена, світла. Перед вінчанням сповідалися. Чоловік багато разів пропонував купити нову сукню на вінчання. Але я не захотіла мати дві весільні. Одягнула ту, в якій розписувалася. Звучала класична ­музика. Столи для гостей накрили в саду родинного палацу. Сім'ю чоловіка знають серед політичних і релігійних діячів. На вінчання отримали благословення від Папи Римського. У липні плануємо поїхати у Ватикан. Хочемо отримати його особисто.

Молодята житимуть на три країни — Канаду, Ліван та ­Україну.

— Думала про подвійне громадянство, але в Україні це заборонено. Поки що не вирішила, як бути. Громадянство Канади чи США престижне, але позбавлятися українського не хочу. Батьки переживають, що далеко житиму. Щодня спілкуюся з ними телефоном.

Хатнім господарством Марія не займається. У них є ­робітниця.

— Іноді радую Шарбеля своїми смаколиками, — каже ­Марія Тимчук. — Любить, коли готую борщ. Уперше спробував його в Києві у ресторані. Сказав, має дивний смак. Так само реагую на ліванські страви. Подобається салат табулі — з помідорів і петрушки та їхня пахлава.

Постійно супроводжую чоловіка на офіційні прийоми. Зустрічалися із президентом Лівану, міністром економіки, патріархом християн Сходу, священиками. На кожну зустріч діє дрес-код — жінки мають бути у вечірніх сукнях, а чоловіки — в костюмах.

Шарбель учить мене ліванської мови. Почала вивчати ще французьку, іспанську й арабську. Чоловік мріє про дитину. Каже: "Прийняв багато пологів. Але найщасливіший буду, коли народиться мій малюк".

У весільну подорож планують поїхати до Парижа.

— Шарбель якийсь час там жив — недалеко від будинку мого улюбленого письменника Віктора Гюго. Обіцяв відкрити мені це місто.

300 гостей запросив на весілля колишній учасник шоу "Холостяк" 37-річний Максим Чмерковський. У замку міста Хантінгтон американського штату Вірджинія він одружився з танцівницею Петою Марґатройд, 30 років.

Замок має 127 кімнат. Бенкетну залу прикрасили білими квітами. Гостей розважали 15 музикантів.

Максим Чмерковський і Пета Марґатройд познайомилися на шоу "Танці з зірками" в Маямі. Зустрічалися три роки. Освідчився 2016-го у грудні. 4 січня цьогоріч у подружжя народився син Шайєм-Олександр.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік розмовляє сімома мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути