Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2010 04:15

Челсі Клінтон шість років жила з майбутнім чоловіком

Автор: фото: REUTERS
  42-й президент США Білл Клінтон веде до весільного вівтаря свою доньку Челсі. Вінчання відбулося минулої суботи в американському місті Райнбек. На церемонію прийшли 600 гостей
42-й президент США Білл Клінтон веде до весільного вівтаря свою доньку Челсі. Вінчання відбулося минулої суботи в американському місті Райнбек. На церемонію прийшли 600 гостей

У суботу, 31 липня, вийшла заміж донька 42-го президента США Білла Клінтона і держсекретаря Хілларі Клінтон 30-річна Челсі. Її чоловіком став банкір Марк Мезвінскі, 32 роки.

— Марк і Челсі познайомилися підлітками у Вашингтоні, — каже 28-річна Мері Кроутфер, подруга нареченої. — Почали зустрічатися вісім років тому. Разом навчалися у Стенфордському університеті. Через два роки Марк запропонував їй жити разом. Обоє перед цим просили дозволу у батьків. У Нью-Йорку купили квартиру на Мангеттені. Мезвінскі працює на "Джі3 Капітал фонд". А Клінтон здобуває диплом магістра у Колумбійському університеті охорони здоров"я. Челсі не любить, коли її називають донькою президента. Панікує, коли папараці знімають її у магазині чи ресторані. Найважче переживала скандал у власній сім"ї, коли її батька звинуватили у зраді і стосунках з Монікою Левінські. Кілька разів зверталася до психолога. Ніколи не ставала на бік когось одного з батьків. У кризові для родини часи підтримувала обох. Мала одружитися чотири роки тому, коли батько з матір"ю помирилися. Через що тоді відклали весілля, невідомо.

Друзі говорять, що донька Клінтонів на людях поводиться скромно, хоча і балувана дитина:

— Челсі часто поводиться, як егоїстка, бо народилася сама у сім"ї. Марк виріс із десятьма братами і сестрами. Він знає, що таке скрута. Його батько Ед Мезвінскі — колишній член американського конгресу. На початку 2000-го його посадили до в"язниці за шахрайство. У сім"ї забрали чотири будинки і п"ять автомобілів. З 2008-го Ед очолює комітет охорони здоров"я. Досліджує рівень доходів населення і біженців.

Церемонія одруження відбулася в американському містечку Райнбек. За тиждень до весілля молодята розіслали жителям Райнбека пляшки вина і записки: "Вибачте за незручності на дорогах, які будуть у місті цієї суботи у зв"язку з нашим одруженням. Дякуємо за терпіння і співпрацю". Вітрини місцевих магазинів прикрасили плакатами "Вітаємо Марка і Челсі з одруженням. Уся Америка чекає на поповнення у родині Клінтонів".

Вінчали подружжя рабин і пастор.

Обама запропонував провести шлюбну ніч у Білому домі

— Челсі, як і її мати, належить до протестантів, а сім"я Мезвінскі — іудеї. Через це довго обговорювали питання переходу одного з подружжя в іншу віру. Поступитися ніхто не схотів. Запросити пастора і рабина запропонував Білл Клінтон. До його поради прислухалася дружина. Вона вела переговори з сім"єю Марка. За тиждень до весілля Хілларі відклала усі відрядження та прийоми. Кажуть, узяла відпустку.

Наречена з"явилася перед гостями у білосніжній довгій сукні зі срібним поясом і відкритими плечима. За традицією, до весільного вівтаря її вів батько, одягнений, як і наречений, у класичний темний костюм. Хілларі Клінтон була у платті кольору фуксії від американського модельєра Оскара де ла Рента.

На церемонії одруження були присутні 600 гостей. Серед них — колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт, модельєр Віра Ванг. У списках гостей значилися імена режисера Стівена Спілберґа, телеведучої Опри Вінфрі, співачки та акторки Барбари Стрейзанд, президента Барака Обами. Останній на весілля не прийшов, щоб не створювати зайвих проблем родині Клінтонів у зв"язку з надзвичайною безпекою. У подарунок запропонував молодятам провести шлюбну ніч у Білому домі.

Однак пара обрала будинок у маленькому містечку за 145 км від Мангеттена. Там планують провести медовий місяць.

На весілля витратили до п"яти мільйонів доларів

Американські ЗМІ назвали одруження доньки Клінтонів "весіллям століття". Витрати на святкування оцінюють у $5 млн.

Обручка нареченої — $1 млн.

Весільна сукня — $50 тис.

Ювелірні прикраси на нареченій — $250 тис.

Букет для нареченої — $250 тис.

Побудова павільйонів для урочистостей — $600 тис.

Cтоли та посуд — понад $100 тис.

Святкове меню — $1 млн. На столі у молодят були переважно вегетаріанські страви, бо наречена — вегетаріанка. Також було вино з написом на етикетці "Клінтон" із винних погребів виробника з таким самим прізвищем, як у колишнього президента США.

Весільний торт без цукру — $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Челсі Клінтон шість років жила з майбутнім чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути