вівторок, 19 січня 2010 07:50

Бюст Леніна обмалювали зварювальним олівцем

Автор: фото з сайту www.bilozerska.livejournal.com
  Чоловік випалює зірку на лобі Леніна у Києві на станції метро Театральна
Чоловік випалює зірку на лобі Леніна у Києві на станції метро Театральна

— Учора біля Леніна лампочки міняли, тому й драбину там поставили. Якийсь хуліган заліз на неї і пошкрябав Ілліча, — розповідає контролер на вході до столичної станції метро Театральна. На стіні наприкінці підземного вестибюля висить бронзовий горельєф із бюстом Леніна.

14 січня невідомий у шкірянці лізе по залишеній робітниками драбині. Голову накриває капюшоном. Другий чоловік знімає все на відео. Перший підпалює запальничкою зварювальний олівець. Прикладає його розплавленим металом до лоба Леніна, виводить на ньому зірку. Того ж вечора запис розмістили в Інтернеті.

Наступного дня обриси зірки зачистили. Від п"ятниці біля горельєфа чергує наряд міліції метрополітену.

— То був бенгальський вогонь, ніяка не зварка, — говорить начальник станції метро Театральна, називатися не хоче. — Сліди від вогню трохи посвітилися і самі відпали.

Торік 4 грудня четверо спробували розтрощити бюст Леніна кувалдами. Проте його виготовлено з міцного сплаву. Біля носа та на підборідді залишилося кілька подряпин.

— От Тягнибок, засранець, — кажуть активісти Компартії, які чергують біля пам"ятника Леніну на Бессарабській площі столиці. Він стоїть за квартал від входу до станції метро Театральна, його розбили минулого літа кувалдою. — Нічо, ми позносимо їхні пам"ятники, коли наш час прийде.

Вул. Богдана Хмельницького, де розташовано вхід до станції Театральна, раніше носила ім"я Леніна. Тому інтер"єр станції при здачі в експлуатацію 1987 року щедро оздобили комуністичною символікою. Стіни облицьовано темно-червоним гранітом із Лезніківського родовища. З цієї копальні 1927-го брали камінь для московського мавзолею.

Зараз ви читаєте новину «Бюст Леніна обмалювали зварювальним олівцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути