четвер, 13 лютого 2020 05:35

"Був зі мною відвертим, знала про всі інтрижки"

Автор: REUTERS
  Американський актор Кірк Дуглас знявся у понад  90 фільмах. Отримав премії ”Оскар” і ”Золотий глобус”
Американський актор Кірк Дуглас знявся у понад 90 фільмах. Отримав премії ”Оскар” і ”Золотий глобус”

— Старість — у людини в голові. Я пережив аварію вертольота й операцію на спині. Мені вшили кардіостимулятор. Також переніс серцевий напад і мало не покінчив самогубством. Але говорю собі: "Я повинен рости і вчитися далі. Це — єдина протиотрута старості", — казав американський актор Кірк ДУГЛАС. Помер 5 лютого у США. Його серце зупинилося на 104-му році.

Кірк Дуглас народився у передмісті Нью-Йорка. Батьки були єврейськими мігрантами з Російської імперії.

— Наша родина була дуже бідною. Пам'ятаю, як у дитинстві сиділи з мамою у невеликій кімнатці. Раптом стукають у двері — майже щовечора хтось приходив до нас просити їжу. І хоч нам самим не вистачало продуктів, мама завжди знаходила щось для цих людей, — розповідав Дуглас. — Я ріс у страшенній нужді. І мені нічого не лишалося, як рухатися вгору.

Закінчив Сент-Лоренський університет і Академію акторського мистецтва у Нью-Йорку, потім служив у Військово-морському флоті США. Після демобілізації працював шахтарем і різноробочим. Уперше в кіно знявся 1946 року. Тоді виконав другорядну роль у стрічці "Дивна любов Марти Айварес". Знявся у понад 90 фільмів. Найвідоміші: "20 тисяч льє під водою", "Одіссея", "Спартак". За роль художника Вінсента ван Гога у стрічці "Жага життя" отримав премію "Золотий глобус". 1996 року йому вручили почесний "Оскар" за видатну кар'єру.

Написав 10 романів, виступив режисером двох кінострічок.

Двічі був одруженим. З першою дружиною актрисою Даяною Ділл прожив дев'ять років. Вона народила йому синів Майкла і Джоеля. 1954 року Дуглас побрався із продюсеркою Енн Байденс. Зараз їй 100 років. Разом виховали синів Пітера та Еріка.

— Найважливіше у шлюбі — довіра і чесність, — каже Енн Байденс. — Мені ніколи не було цікаво, що говорять про мого чоловіка. Те, що потрібно, він сам скаже. Завжди був зі мною відвертим, знала про всі його тимчасові інтрижки. Я любила свого чоловіка і не збиралася руйнувати наш шлюб через гордість.

Зараз ви читаєте новину «"Був зі мною відвертим, знала про всі інтрижки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути