четвер, 03 березня 2022 04:20

"Будь мужиком не на рингу, а в житті"

Автор: facebook.com/usyk
  28 лютого чемпіон світу із боксу Олександр Усик (другий справа) вступив до територіальної оборони Києва
28 лютого чемпіон світу із боксу Олександр Усик (другий справа) вступив до територіальної оборони Києва

28 лютого чемпіон світу із боксу в суперважкій вазі Олександр Усик, 35 років, вступив до територіальної оборони столиці. Отримавши зброю, сфотографувався з начальником поліції в Київській області генералом Андрієм Небитовим. Боксер записав звернення до окупантів: "Ви воюєте не з нашим урядом, не з армією. Ви воюєте з народом. Це наша земля". Уродженець Сімферополя Олександр Усик повернувся в Україну 24 лютого, в день нападу Росії. До того літав у Лондон домовлятися про матч-реванш із британцем Ентоні Джошуа.

В англійській столиці засвітився в ресторані друга Путіна Аркадія Новікова й відвідав матч футбольного клубу "Челсі", який до початку війни з Україною належав російському олігархові Роману Абрамовичу.

28 лютого прозрів і взявся за зброю проти росіян, яких вважав братнім народом, ще один український чемпіон світу з боксу. До територіальної оборони Білгорода-Дністровського на Одещині записався 34-річний Василь Ломаченко. Спортсмен живе й тренується переважно в Сполучених Штатах Америки. В грудні після переможного поєдинку з представником Гани Річардом Коммі знехтував традицією­­ вийти на ринг із національним прапором України. Був активним прихожанином московської церкви. В перші дні війни на своїй сторінці в інстаграмі виставив малюнок зі сплетеними руками в кольорах стягів України та Росії й текстом молитви за мир. Від прихильників отримав гнівні коментарі: "Був твоїм фанатом, Васю, але ти рагуль! Навіть під час війни не можеш сказати, на чиєму боці. Будь мужиком не на рингу, а в житті! Слава Україні!!!"

"Говори прямо: "Стоп російській агресії! " А не голубків миру запускай! Пізно!", "Ти й…нувся? Шо ти тут постиш ці триколорні дружилки? Твої братіки є…шать сьогодні всю Україну! У нас над головою цілий день ракети літають. Вася, ти топовий спортсмен, але така тухла людина. Оприділися, хто тобі брати! "

Готовність українських боксерів воювати вразила їхніх прихильників за океаном. Один із них прокоментував новину про Усика й Ломаченка: "Ці бійці — мільйонери. Вони покинули розкішний спосіб життя, щоб взятися за зброю та захистити свою країну. Вчинили б так само американці?"

Серед відомих спортсменів до лав тер­оборони також вже записалися боксер Володимир Кличко, футболіст Олександр Алієв, тренер Юрій Вернидуб, дзюдоїст Георгій Зантарая, легенда "Динамо" Київ Володимир Безсонов.

Записався в резерв тенісист Сергій Стаховський. Біатлоніст Дмитро Підручний і лижний двоборець Дмитро Мазурчук уже перебувають на службі в Нацгвардії.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Будь мужиком не на рингу, а в житті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути