Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 05:25

"Кидати дружину не збирається. Вечір проводить зі мною, а ночувати їде до неї"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Сину Івану 34 роки, має вищу освіту, — розповідає в листі черкащанка Валентина Миколаївна. — З дружиною у шлюбі жив 11 років. Має 10-річного сина й доньку, якій 5. Коли стосунки з невісткою стали напруженими, Іван почав заглядати в чарку. Недавно покинув сім'ю, пити перестав. Але невдачі супроводжують на кожному кроці. Ми з чоловіком не знаємо, що робити. Чи забрати його до себе, чи нехай винаймає житло під Києвом, де має роботу? Він народився в рік Свині. Добрий та неледачий, але життя не складається".

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на фото Івана. Той у вишиванці.

— Син не переїде жити до вас. Вмовляти і переконувати його марно. У столиці знайде кращу роботу. Там познайомиться з жінкою, яку візьме за цивільну дружину. До першої невістки не повернеться. Робив кілька спроб помиритися, але результату це не дало. У рік Свині 2019-го справи в сина підуть краще. Почне більше заробляти, задумається над власною справою.

"Чотири роки зустрічалася з одруженим чоловіком, — пише в листі 32-річна Вікторія із Запоріжжя. — Годував мене обіцянками, що скоро розлучиться і ми візьмемо шлюб. Але залишати дружину не збирається. Вечір проводить зі мною, а ночувати їде до неї. Я хочу мати дитину й повноцінну сім'ю. Думала покинути Сашу, та дуже його люблю".

Надсилає фото з Олександром, зроблене в травні торік. Високий вусань обіймає блондинку в зеленому піджаку. У жінки шрам під лівим оком.

— Марно сподіваєтеся, що чоловік заради вас покине дружину і двох дітей. Годуватиме обіцянками ще не один рік. На позашлюбну дитину не погодиться. Запропонує відпочинок за кордоном за його рахунок. Подорож не тільки допоможе розвіятися, але й дасть зрозуміти, що ви цікаві іншим чоловікам. Звідти повернетеся в приємному товаристві. Новий знайомий скоро стане вам ближчим, ніж здаватиметься спочатку. Протягом двох років маєте шанс вийти заміж і народити дівчинку. Не затягуйте з вибором партнера.

"Хочу податися в монастир або в будинок пристарілих, — пише він­ничанка Ольга Василівна, 70 років. — Нерви в мене не витримують. Гризуся за дітей. Старший син жонатий 14 років, а батьком досі не став. Інший — розлучений. Невістка вийшла заміж у Чехії й забрала онука. Віктор більше сім'ю заводити не хоче. Працює в школі вчителем історії. Випиває і дебоширить вдома та на роботі. Дочці 33 роки, а заміж не вийшла. Два тижні тому, коли була в церкві, їй хтось у машину підкинув клубок ниток. Аби викинути, вона взяла його до рук. Чоловік став хворіти, сильно схуд. Лікарі діагноз встановити не можуть. Одна жінка порадила нам: якщо хочемо позбутися проблем, треба змінити місце проживання".

— Старший син давно думає над усиновленням, але зважитися не може. Невістка боїться, що не дасть раду дитині з сиротинця. Лякає досвід знайомих, які взяли з притулку дівчинку шкільного віку і не можуть знайти до неї підхід. Страхи зрозумілі, але зай­ві. Усиновлення забере багато сил та часу, однак піде подружжю на користь. Зміцнить сім'ю і зробить сина з невісткою щасливими батьками. Через рік-півтора молодший син Віктор побереться вдруге. За дружину візьме колегу по роботі. Доньці надалі не раджу брати такі знахідки до рук. Хоча ця загрози не становить. Чаклунства в цьому нема. Чоловікові варто перевірити нирки та кишечник. Переїзд на ситуацію не вплине. Частіше ходіть до церкви, моліться за здоров'я людей, які бажають вам зла. Тоді їхні лихі думки не матимуть впливу на вашу родину.

"Думала, після виходу на пенсію поживу для себе, — пише 65-річна Юлія Миколаївна з Харківської області. — Але два роки тому не стало старшої доньки Катерини. Вони з чоловіком були розлучені. Діти жили з Катьою. Я мусила всиновити двох онучок. Молодша вчиться в сьомому класі, старша торік закінчила школу. Хотіла, щоб вона вступила в медичне училище. Маю там зв'язки. Але в Наталі проблеми з хі­мією і біологією. Загорілася ­ідеєю, що буде актрисою. Подала документи у два вузи — у жоден не пройшла. Провалила екзамени та співбесіду. Тепер сидить удома. Шукала для неї роботу, однак неповнолітню ніхто не хоче брати. Почала зустрічатися з хлопцем із сусіднього під'їзду. Перед Новим роком я помітила, що вона часто зачиняється у ванній. Через кілька днів вибила з неї правду. Наташа вагітна від сусіда. Їй 17, йому 29. Хочуть побратися".

Надсилає фото онуки та майбутнього зятя.Чоловік — у тільнику, має витатуйовану підкову на правій руці. Дівчина — худорлява, з довгим каштановим волоссям і в червоній бандані.

— Ви хочете притягнути чоловіка до кримінальної відповідальності за стосунки з неповнолітньою. Але кому від цього стане добре? Їхній шлюб — найкращий вихід із ситуації, що склалася. Онука піде в невістки. Вступ до університету відкладе ще на рік. Вищу освіту здобуде заочно.

Зараз ви читаєте новину «"Кидати дружину не збирається. Вечір проводить зі мною, а ночувати їде до неї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути