вівторок, 10 вересня 2013 07:45

Бороду збрив би за 200 тисяч доларів

Автор: фото надане Сергієм Качуром
  Киянин Сергій Качур п’ять років відрощує бороду. Заплів її у дреди
Киянин Сергій Качур п’ять років відрощує бороду. Заплів її у дреди

— Від дівчат відбою нема. На вулиці підходять: "У вас така гарна борода. Я все життя мрію хоч трохи позустрічатися з бороданем", — розповідає киянин 22-річний Сергій Качур. Останні п'ять років відрощує бороду. Вона сягає до пупа. Заплетена у дреди.

Сергій високий і худорлявий. У вухах має 76-міліметрові прикраси-"тунелі". Руки вкриті татуюваннями.

— Раніше мусив голитися двічі на день, бо щетина швидко відростала. Якось уранці зрозумів, що більше не зможу по 20 хвилин стояти перед дзеркалом із бритвою. Спочатку борода виглядала непривабливо, стирчала у різні боки, куйовдилася. Та за якийсь місяць підлаштувалася під моє підборіддя.

Говорить, аби щетина росла швидше, застосовував зміцнювальний шампунь і реп'яхову олію. Робив маски з неї та червоного перцю.

— Мама постійно сварить: "Чого ти ходиш, наче бомж? Хіба не можна поголитися, щоб виглядати нормальним чоловіком?". А я: "Мій дідусь усе життя бороду носив. Ти йому такого ніколи не казала. І мені не кажи". За два роки борода доросла майже до пояса. Стала сильно витися, ради дати не міг. Пішов у перукарню і попросив майстра заплести дреди. Він сказав: "Я такого ніколи не робив. За результат не ручаюся". Плів майже годину. Після того знайомі перестали впізнавати. Якось ішов з колишнім однокласником по вулиці. Назустріч — наша вчителька з української мови. Привіталася і почала у друга розпитувати про інших учнів. Наприкінці спитала: "А як там поживає Сергій Качур? Щось я давно його не бачила". Я засміявся: "Та ви ж зараз на мене дивитеся!".

Сергій Качур щомісяця підстригає бороду і ходить на корекцію дредів до перукарні.

— Грошей треба небагато. Точно такі суми витрачав на засоби для гоління. Був у перукаря минулого місяця. Увечері він мені подзвонив і каже: "Зразу після тебе прийшли двоє хлопців. Стали просити: "Зробіть нам такі бороди, як у того чоловіка, що перед нами був". Я сказав: "Приходьте, коли бороди відпустите. З вашої дводенної щетини нічого не зможу зробити".

— На бороду всі звертають увагу. Якось пізно повертався додому в переповненому тролейбусі. Накинув на голову капюшон, у вуха втикнув навушники. Чую, хтось торкає на лікоть. Повертаюся, а дівчинка років 10 каже: "Батюшка, ви за цілий день натомилися, сідайте на моє місце". Одного разу затримали міліціонери, бо підозріло виглядаю. "Може, ти якийсь убивця?" — сказали. Перевірили документи, посміялися з моєї бороди. А наприкінці говорять: "Якби в міліції не працювали, то теж такі бороди відростили би". Бабусі біля під'їзду постійно кажуть: "Хоч би побрився. А то обріс, як пеньок. Тобою можна лякати малих дітей, які спати не хочуть".

Сергій навчається на п'ятому курсі факультету психології столичного Славістичного університету. Підробляє організацією автомобільних виставок, фотографує.

— Про офісну роботу навіть не мрію. Якось друг з бородою і сережками подався на співбесіду до банку. Йому порадили змінити імідж, а тоді приходити. Поки що заради роботи я не погоджуся на кардинальні зміни. Та якби запропонували пару сотень тисяч доларів, відрізав би. На ці гроші відкрив би перукарню для бороданів.

Зараз ви читаєте новину «Бороду збрив би за 200 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути