пʼятниця, 16 вересня 2011 06:15

Борги краще повертати вранці

Автор: малюнок: Дмитро скаженик
 

"Моїй внучці 24 роки, — пише 63-річна Ірина Леонідівна із Полтави. — Закінчила університет, має хорошу роботу, але досі без сім'ї. Полюбила жонатого хлопця. Він тільки у серпні подав на розвод. Бачу, що безтолковий, бо замуж її не кличе, тільки водить за носа. А я як бабушка сильно переживаю. Їй ніхто з хлопців більше не подобається. На цьому Толіку світ зійшовся. У хлопця вроді баба ворожка, може, приворожила нашу Аліну".

Листи читає столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 46 років. Розкладає карти навколо знімка кучерявої дівчини. З обох боків лягає дама і король.

— Онучці заміж заважає вийти колишня дружина хлопця. Вона його причарувала, аби більше ні в кого не закохався. За колишньою досі тужить. Нехай дівчина попостить, піде до сповіді у церкву, замовить молитву за його здоров'я і поставить кілька свічок. Він хлопець хороший, з ним може бути щасливою.

"Хочу довідатися, чи стане мій син на правильний шлях, — починає лист киянка Лідія Олексіївна, 53 роки. — Другий рік сидить у запої. Возила його в Катюжанку, але не допомогло. Перед цим 13 років не пив, бо був закодований. Жінка покинула, сказала, щоб я забирала його собі. Зараз працює охранніком, заробляє синові на аліменти по 500 гривень щомісяця. Коли Андрій тверезий — людина, а коли вип'є, то забуває, що ми його батьки".

Висилає фото сина. Андрій неголений, має густі брови.

— Син п'є, бо робота йому це дозволяє. Він більшість часу сидить удома. Життям не зацікавлений, бо нікому не потрібен — жінка покинула, син приїжджає рідко, батьки для нього не в авторитеті. Вина частково лежить на батьках, бо балували Андрія у дитинстві. Важкою роботою не хотіли навантажувати, вчитися дозволяли абияк. До матері поваги не мав, міг школярем прийти додому випивший. Якщо немає поваги до мами, то й дружину не цінуватиме. Алкоголізм Андрію треба лікувати. Закодувати людину можна тільки з її власного бажання. Інакше це вб'є чоловіка скоріше, ніж вилікує.

"Дочка осінню виходить заміж, — пише 43-річна Анна Юріївна з Ужгорода. — Їй постоянно сниться її свадьба. Поясніть, то добре чи не дуже".

— Багато майбутніх наречених бачать у снах своє одруження. Здебільшого їм сниться, що церемонія відбувається не так, як планували, що забули обручки чи паспорти. Весілля часто сниться самотнім людям у період стресів і труднощів, коли найбільше хочеться підтримки, піклування. Горе, сум та хвороби віщують сни, коли навколо нареченої збираються люди у чорному.

"Мій зять влетів на великі борги, — пише 60-річна Ніна Володимирівна з Полтави. — Він хороший хлопець, з донькою виховали двох дітей. Займався бізнесом, але прогорів. Ледь розхлябався з кредитом — банк забрав півхати. Має ще долги по знайомих. Що далі робити і як жити, ми не знаємо. Він у собі дуже зневірився. Нічим більше займатися не хоче".

— У вересні–жовтні зять знову візьметься до роботи. Нехай сміливо починає новий бізнес. Найприбутковіший період у нього припадає на грудень. У лютому наступного року матиме проблеми зі спиною. Нехай не підіймає нічого важкого.

Аби гроші водилися у хаті, треба дотримуватися простих порад. Борги віддавайте вранці, але ніколи не повертайте гроші у понеділок. На заході сонця не рахуйте і не позичайте. Коли стемніє, не можна передавати кошти з рук в руки. Позичати уночі — погана прикмета. Але якщо це невідкладно, то киньте їх на підлогу. Той, хто позичає, повинен взяти банкноти з долу. Не залишайте копійки, які дали на здачу у магазині — це до сліз і згуби. Гроші завжди повинні лишатися у гаманці. Ніколи не віддавайте усе до копійки. Якщо при покупці спорожнів гаманець, нестачу коштів відчуватимете, доки носитимете нову річ.

Зараз ви читаєте новину «Борги краще повертати вранці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути